Salminen ja Seistola taistelevat tiukasti E1-luokan MM-hopeasta

– Tästä päivästä ei tosiaankaan jäänyt jälkipolville pahemmin kerrottavaa. Kauniisti sanottuna kaiken kaikkiaan huono päivä, harmitteli pisteissä toisena oleva Salminen.

Husqvarnalla kilpaileva Salminen kohensi kolmannella, eli viimeisellä kierroksella vauhtiaan, mutta kaksi ensimmäistä kulkivat alakanttiin.

– Pyöräni sammui ensimmäisellä extremellä ja aikaa tuhraantui sahatessani sitä käyntiin. Toisella extremellä sitten kaaduin melkein samassa paikassa kuorma-auton renkaisiin. Kaksi ekaa kierrosta eivät onnistuneet käytännössä lainkaan.

Kilpailun voittoon ajoi mestariksi vyöryvä ranskalainen Antoine Meo, joka kukisti espanjalaisen KTM-tiimikaverinsa Cristobal Guerreron 39,37 sekunnilla. Kolmas oli ranskalainen Honda-kuljettaja Jeremy Joly 46,28 sekuntia voittajasta.

Salmisen tiimikaveri Matti Seistola ylsi nopeimpana suomalaiskuljettajana neljänneksi 57,07 sekuntia Meosta. Salminen jäi Seistolasta kuusi sekuntia ja toisaalta vain kuusi sadasosaa viidenneksi Shercolla kiirehtineestä ranskalaisesta Jeremy Tarrouxista. Eero Remes oli TM:llä kahdeksas kymmenen sekuntia Salmisesta.

– Samanlainen päivä kuin jokunen aika sitten Portugalin osakilpailussa. Täällä mennään yhtä pölyistä ja kivistä jälkeä kovaa ja vaikka minulla on kaikki pelissä, niin kunnollista aikaa ei vain tahdo syntyä. No, ei muuta kuin uusi yritys päälle sunnuntaina, totesi Salminen.

Kauden kymmenen voittonsa ajanut Meo johtaa sarjaa vakuuttavasti pistein 211. Salminen tulee toisena 51 pistettä Meosta. Seistola on kolmas Remes neljäs. Salminen johtaa Seistolaa kuudella ja Remestä 27 pisteellä.

Meolla on mahdollisuus varmistaa mestaruus jo kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa sunnuntaina Kastoriassa.

Hänen maanmiehellään ja tiimikaverillaan Christophe Nambotinilla on sama tilanne E3-luokassa. Nambotin ajoi lauantaina jälleen ykköseksi. Hondaa kuskaava Marko Tarkkala oli isossa luokassa kahdeksas kolme minuuttia Nambotinista.

E2-luokan kärkeen ajoi ranskalainen Husaberg-kuljettaja Pierret Renet niukalla 2,57 sekunnin erolla sarjaa johtavaan italialaiseen Honda-kuljettaja Alex Salviniin.