Salminen hyvällä voittoprosentilla Espanjan MM-viikonvaihteeseen

Saldoa rassaa yksi teknisen vian aiheuttama keskeytys, joten Salminen lähtee Espanjan Munitibarissa ajettavaan kauden kolmanteen osakilpailuviikonvaihteeseen luokkansa neljänneltä sijalta.

– Olen ihan tyytyväinen alkukauteen ja annan siitä hyvän arvosanan itselleni. Se olisi ollut oikeastaan erinomainen ilman Chilen toisen ajopäivän viidettä sijaa. Tekniikasta johtuville keskeytyksillehän ei voi mitään. Ei se laske kuljettajan suorituksen arvosanaa, summaa Salminen.

Salminen kerää ansaitut kehut CH Racingin italialaiselta tiimipäällikkö Fabrizio Azzalinilta.

– Salminen on taas tehnyt ison vaikutuksen koko tiimiin. Juhalla oli epäonnea Argentiinan ensimmäisenä ajopäivänä keskeytyksen muodossa, mutta hän on taistelija, joka keskittyy aina voittamaan. Voimme odottaa häneltä lisää loistavia tuloksia.

Munitibarin maasto poikkeaa
perinteisestä espanjalaisesta

Salminen palasi Etelä-Amerikan kiertueelta terävässä iskussa Eurooppaan.

– Voitin myös yleiskilpailun Argentiinan jälkimmäisenä päivänä ja olen ehtinyt ajaa sen jälkeen hyvät testit ja hyvän testikilpailun Italiassa. Bellassa kaksi viikkoa sitten ajettu Italian mestiksen avauskilpailu palveli MM-sarjaa siinäkin mielessä, että täältä ylhäältä Munitibarista löytyy samanlaista savipohjaista maaperää.

Munitibarin maastokokeet poikkeavat siitä, mihin Espanjassa on yleensä totuttu.

– Ei se ole kuitenkaan mikään ongelma. Onhan sitä tullut nähtyä ja koettua monenlaista näiden vuosin saatossa, toteaa lajinsa 13-kertainen maailmanmestari ja 94-kertainen osakilpailuvoittaja tyynen rauhallisesti.

Sateet ovat piiskanneet Munitibaria viime aikoina, mutta nyt aurinko paistaa ja maasto kuivuu kovaa kyytiä.

– Aika teknisiähän nämä ek:t ovat. Nopea endurotesti sijoittuu metsän siimekseen, mutta suurimmaksi osaksi pätkät ajetaan nurmipintaisessa rinteessä, jossa kurveja on kallisteltu väärään suuntaan, kuvailee Salminen tulevaa työmaataan.

Voitot menneet ristiin E2:ssa,
muissa luokissa ranskalaistahti

Luokan pistekärjessä kiitää tasaista työtä tehnyt espanjalainen GasGas-kuljettaja Ivan Cervantes. Hänellä on 18 pisteen etu puolellaan Salmiseen nähden. E2 on ainoa luokka, jossa voitot ovat menneet ristiin.

Voittoihin Salmisen ja Cervantesin lisäksi on yltänyt Husabergia kuskaava ranskalainen Pierre Renet, joka vei vuonna 2009 nimiinsä motocrossin MX3-luokan maailmanmestaruuden.

E1- ja E2-luokissa ranskalaiset KTM-kuljettajat Antoine Meo ja Christophe Nambotin ovat mellastaneet vastustamattomasti voitoista voittoihin.

Meon tiimikaveri Eero Remes on pikkuluokan pisteissä viidentenä, Husqvarnan Matti Seistola kahdeksantena ja TM:n Antti Hellsten sijalla 13. Marko Tarkkala ajaa Betalla isossa luokassa kuudentena.
 

Uusin numero