Salminen Husqvarnalla enduron ykkösluokkaan

Salmisen uutena työkaluna toimii Husqvarnan 250-kuutioinen nelitahtipyörä.
– Olen ehtinyt testata pyörää viikon verran Ranskassa. Tykkään ajaa pikkunelarilla. Se sopii käteeni, kertoo Salminen.
Salminen paiski töitä kaksi edellistä kautta yhdessä Marko Tarkkalan kanssa E2-luokan BMW-projektissa, johon Husqvarna liittyi viime mukaan vuonna pyörän rungon osalta.
– BMW lopettaa nimellään offroad-toiminnan keskittyen enemmän Dakar-rallin suuntaan, valottaa Salminen siirtonsa taustoja.

”Voin keskittyä vain ajamiseen”

Salmisen lähtökohdat ensi vuoteen ovat aivan toista luokkaa kuin kahteen edelliseen kauteen. Käsissä on nyt selkeästi valmiimpi paketti.
– Iso juttu tässä on se, että pääsen aloittamaan taas tavallaan puhtaalta pöydältä ja keskittymään vain ajamiseen sekä kilpailemiseen testejä tietenkään unohtamatta.
Salminen saa alleen voittajapyörän, sillä ranskalainen Antoine Meo juhli viime kaudella MM-sarjan pienimmän luokan maailmanmestaruutta Husqvarnan puikoissa. Meon silloinen tiimikaveri ja nyt siis Salmisen rinnalla kilpaileva Matti Seistola oli yhteispisteissä neljäs.
Meo ajaa ensi kaudella 2-luokassa, mutta Salmisen tulon myötä pidot ykkösessä sen kuin paranevat. Enduro 1-luokan pöytä on katettu suomalaisittain todella koreaksi, sillä KTM:llä jatkava MM-pronssimitalisti Eero Remes lukeutuu hänkin ehdottomien suosikkien joukkoon.
– Onhan tuo 1-luokan suomalaisedustus kieltämättä kova, sanoo Salminen.

Espanja vahvasti Salmisen kartalla

Salmisella on edessään jälleen kiireinen vuosi, johon valmistautuminen jyrähtää todenteolla ja pyörän päällä käyntiin tammikuun puolella Espanjassa.
Kahdeksan kisaviikonvaihdetta kattavan MM-sarjan avaus sijoittuu 2.-4. huhtikuuta Pontsin tuttuihin maisemiin Espanjassa.
Espanja on muutenkin vahvasti Salmisen kartalla.
– Ajan MM:n lisäksi aiempien vuosien tapaan myös Espanjan mestaruussarjan. Kyllähän sitä touhua on luvassa jälleen ihan riittävästi, vahvistaa Salminen.

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan kauden 2011 kilpailukalenteri:
2.-3.4. Ponts, Espanja
9.-10.4. Figueira da Foz, Portugali
14.-15.5. Francavilla di Sicilia, Italia
11.-12.6. Fethiye, Turkki
18.-19.6. Meteora, Kreikka
9.-10.7. Buzau, Romania
3.-4.9. Sant Julia, Andorra
1.-2.10. Mende, Ranska

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero