Salminen hioo ranskalaisten riesana terää MM-ratkaisuihin

Salminen pesi koko hurjan ranskalaisjoukon kuukausi sitten Aiglunissa ja nyt hän suunnittelee samaa, kun Chabreloche isännöi lauantaina ja sunnuntaina sikäläisen sarjan kauden kolmatta osakilpailuviikonvaihdetta.

– Edessä on kaksi pitkää kahdeksan tunnin ajopäivää. Se on varma, että kyllä täällä saa pistää parastaan pärjätäkseen näille kavereille. Ranskan sarjan taso on tunnetusti todella kova ja täällä on taas koko eliitti koolla.

Husqvarnaa kuskaava Salminen ajaa MM-pisteissä kolmantena, kun kaudesta on jäljellä kolme osakilpailua. Ruotsin ja Suomen jälkeen vuoroaan odottaa perinteinen päätösviikonvaihde Ranskan maaperällä. Tänä vuonna se sijoittuu Brignolesiin 20.-21. lokakuuta.

Vääntö E2-luokassa on siksi kovaa ja tasaista, että mestaruus saattaa hyvinkin ratketa vasta kauden vihonviimeisenä, eli 16. kilpailupäivänä.

Tässäkin mielessä Salmisen kilpaileminen Ranskan sarjassa on perusteltua ja suunniteltua. Siellä hiotaan omaa ajamista ja murennetaan aina paikan tullen ranskalaisten henkistä kanttia.

”Nurtsipyöritystä
toisensa perään”

Salminen saa Chabrelochessa sitä, mitä tilaa.

– Tutuissa maisemissa ja MM-sarjan osalta tuoreessa muistissa olevasta Noiretablesta noin kymmenen kilometrin etäisyydellä sijaitseva Chabreloche tarjoaa ranskalaismaastoa perinteisimmillään, sillä kaikki maastokokeet ajetaan nurmipintaisilla pelloilla.

– Ensin ajetaan nurmikkopyöritys, sitten ajetaan metsikön läpi ja sen jälkeen ajetaan taas uusi nurmikkopyöritys. Näin täällä tämä homma etenee, kuvailee Salminen.

Pitkällä urallaan 13 henkilökohtaista maailmanmestaruutta saavuttanut Salminen on varmistanut vuosien saatossa maisemia vaihtamalla, että mahdollinen motivaation puute ei ole edes päässyt käväisemään kypärässä.

Ranskan sarjan kilpailut kuuluvat haasteellisuudellaan juuri tähän kategoriaan.

– Onhan tämä mielenkiintoista siinäkin mielessä, että alusta vaihtelee koko ajan. Viimeisin MM-osakilpailu ajettiin helteessä sekä pölyssä Italiassa ja nyt pyritään vuorostaan pysymään ranskalaisten vauhdissa heidän hallitsemallaan nurtsilla. Ei, ei ole ollut, eikä tule olemaankaan tylsää, vahvistaa Salminen.
 

Uusin numero