Salminen hakee terävää päätöstä MM-kaudelle

Lajin seitsenkertaiselle maailmanmestarille Juha Salmiselle kausi on ollut työntäyteinen, mutta ajo- ja menestysnälkä ovat edelleen korkealla.
– Fiilis on samanlainen kuin vuosi sitten, eli nytkö se jo loppuu. Eipä silti, kyllähän näitä kisoja on riittänyt ja riittää MM-sarjan jälkeenkin. Kilpailen Ranskan jäljiltä edelleen kertaalleen Espanjassa ja Saksassa ennen Meksikossa ajettavaa MM-joukkuekilpailua, kertoo ensi maanantaina 34 vuotta täyttävä Salminen.
BMW-Husqvarna -tiimissä kilpaileva Salminen joutui heittämään harmikseen hyvästit MM-mitalille kesän kynnyksellä, kun hän teloi nilkkansa Espanjan mestaruussarjan osakilpailussa.
Enduro 2-luokan MM-pisteissä yhdeksäntenä ennen Ranskaa oleva Salminen oli leikkauksen jälkeen sivussa Italian, Puolan ja Slovakian osakilpailuista. Se merkitsi pistesaldoon ammottavaa lovea kahdeksan kisaviikonvaihteen mittaisessa sarjassa.
– Siinä mielessä tätä voidaan pitää urani vaikeimpana MM-kautena.
Salminen käynnisti kauden lupaavasti ajamalla huhtikuussa Espanjassa ja Portugalissa kahdesti kolmanneksi. Toistaiseksi paras sijoitus näki päivänvalonsa puolestaan elokuun viimeisenä viikonvaihteena Kreikassa, jossa Salminen nousi luokassaan toiseksi.
– Kreikassa kulki hyvin, mutta sitä seurannut Turkin kisa oli minulle tosi synkkä. Se oli kauden pohjanoteeraus, johon haetaan nyt hyvitystä Ranskasta, Salminen suunnittelee.
Salminen on ajanut huikealla urallaan yhteensä 82 MM-osakilpailuvoittoa, eli enemmän kuin kukaan muu. Tältä kaudelta ykkössija siis vielä puuttuu.
– Jos nyt oikein muistan, niin olen jäänyt viimeksi ilman voittoa kaudella 1997.

Tarkkala ei aja Ranskassa

Salmisen tiimikaveri Marko Tarkkala, 28, joutuu jäämään sivuun MM-sarjan viimeisistä osakilpailuista.
– Vasen ranteeni on kipeytynyt. Kyse on rasitusvammasta, joka on vaivannut oikeastaan koko kauden, toteaa Tarkkala.
Tarkkala on 2-luokan MM-pisteissä kahdeksantena.
Hän ehti ajaa päättyvällä kaudella luokassaan parhaimmillaan kolme kertaa kuudenneksi. Ne sijoitukset Tarkkala poimi Slovakiasta ja Kreikasta.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero