Salminen hakee kauden avausvoittoa Italiasta

Asetelmat alkukauden jäljiltä ovat hyvät. Husqvarnalla kilpaileva Salminen on E1-luokan MM-pisteissä toisena ja saapasmaan sarjan yleiskilpailussa niin ikään kakkosena.

Ranskalainen Johnny Aubert johtaa Italian sarjaa kuuden pisteen erolla Salmiseen, kun kauden kolmas kisapäivä odottaa sunnuntaina vuoroaan Ampezzossa.

– Ei muuta kuin haastamaan Aubertia ja pitämään muut takana. Se on pelin henki. Jokainen piste on äärettömän tärkeä, tähdentää Salminen.

Camerinoon kaksi viikkoa sitten sijoittuneessa Italian sarjan avauksessa ajettiin kaksi kisapäivää. Aubert oli tuplasti ykkönen ja Salminen vastaavasti kakkonen.

– Aubertilla oli kuraisessa Camerinossa etu puolellaan isomman pyörän myötä. No, katsotaan nyt, millaisiksi voimasuhteet muotoutuvat täällä Tolmezzon tuntumassa, jossa ajoin MM-sarjaa viimeksi vuonna 2001. Vähän täälläkin sataa tihuttaa, mutta en usko, että reitistä muodostuu yhtä liukas kuin Camerinossa.

Salmisella on sunnuntaina edessä neljän kierroksen urakka.

– Yhteen kierrokseen sisältyy kaksi endurotestiä ja crossitesti. Extreme-testiä täällä ei ole lainkaan. Crossi ajetaan suht kovapintaisella nurmikolla ja nuo endurotestit ovat tyypillisiä italialaisia. Mennään pitkin tienpohjia ja polkuja sekä käväistään välillä joenuomassa. Ihan hyviltä nämä ek:t vaikuttavat, vaikka ne eivät niin teknillisiä olekaan, kuvailee Salminen.

Salmista on vaivannut maaliskuun loppupuolelta ja Argentiinan MM-osakilpailusta lähtien vatsapöpö, joka ei meinaa hellittää millään otettaan.

– Parempaan suuntaan mennään, vaikka en ole vieläkään toipunut täysin tuosta taudista. Välillä on sellainen olo kuin olisi merisairas. Ei se kuitenkaan suuremmin ajamista haittaa. Sunnuntainakin mennään taas niin paljon kuin suinkin päästään, vakuuttaa Salminen.
 

Uusin numero