Salminen ajoi toiseksi Portugalin MM-enduron avauspäivänä

Salminen johti kisaa vielä viimeiselle, eli neljännelle kierrokselle lähdettäessä 2,79 sekunnin erolla hallitsevaan ranskalaismestariin, jolle ykkössija oli jo kauden kuudes.

– Ei tässä kuitenkaan olla suinkaan mitenkään murheen murtamia, vaan ihan positiivisin mielin. Tämä oli minulle kauden yksi parhaista, ellei jopa paras päivä ajollisesti. Ei virheitä ja sain pyörästä irti kaiken mahdollisen, mutta Meo vain löysi jostain yhden vaihteen lisää tuolle viimeiselle kierrokselle, kertoi Salminen.

Jo perjantain myöhäisillan supertestillä luokkapohjat viimeistellyt Salminen oli näyttää muille kaapin paikan heti lauantaiaamuna lataamalla kahdelle ensimmäiselle maastokokeelle kärkiajat ja kolmannelle kakkossijan, sekä niiden myötä yli 17 sekunnin eron Meoon.

Pelin henki muuttui
maaston kuivatessa

– Aamulla tuo nurtsipinta tai heinikko oli vielä vähän kostea, mutta ei pidoltaan sittenkään mikään huono. Kolmen kierroksen jälkeen tilanne kuitenkin muuttui radikaalisti, kun maasto alkoi kuivua. Pinta meni patille ja kuin betoniksi ja sehän sopi Meolle. Omat pätkäaikani pysyivät samalla tasolla, mutta Meo sai lisättyä vauhtiaan, mihin en enää pystynyt vastaamaan, kuvaili Salminen kilpailun kuuluisaa kulminaatiopistettä.

Pikkuluokan suomalaismenestys oli jälleen mainio, kun TM:llä kisaava Remes ajoi kolmanneksi ja Salmisen Husqvarna-tiimikaveri Matti Seistola neljänneksi.

Pisteissä neljäntenä KTM:ää kuskaavan Meon, Salmisen ja Seistolan takana oleva Remes jäi kakkossijasta selkeästi 40,48 sekuntia. Remeksen ja Seistolan välinen ero oli puolestaan 11,97 sekuntia.

– Meolla on tuntuva pistejohto, mutta kyllä tässä on nähty, että hänkin tekee virheitä. Mitään ei ole vielä menetetty. Kausi on sittenkin vasta puolivälissä ja sunnuntaina pistetään uudelleen taas kaikki peliin, lupasi Salminen.

Muista suomalaiskuljettajista Marko Tarkkala ajoi Hondalla E3-luokassa sijalle 11. E2-luokassa KTM:llä näyttöjä antava Roni Nikander loukkasi jalkaansa siksi pahoin supertestillä, että hänestä ei ollut lähtijäksi lauantain kisaan.

– Näin Ronin aamulla ja aikalailla turvoksissahan tuo nilkka näytti olevan, tiesi Salminen kertoa.

Ison luokan voittoon viiletti ranskalainen KTM-kuljettaja Christophe Nambotin. E2:ssa ykköseksi Hondalla kiirehti italialainen Alex Salvini. Molemmat ovat kärjessä myös MM-pisteissä.

Torres Vedras, Portugali.
Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjan 7/14 osakilpailu, luokka E1:

1) Antoine Meo Ranska, KTM 1.07.16,82, 2) Juha Salminen Suomi, Husqvarna + 12,29 sekuntia jäljessä, 3) Eero Remes Suomi, TM + 52,77, 4)Matti Seistola Suomi, Husqvarna + 1.04,74, 5) Jeremy Tarroux Ranska, Sherco + 1.13,33, 6) Anthony Boissiere Ranska, Sherco + 1.19,17.

MM-pistetilanne:
1) Meo 131, 2) Salminen 107, 3) Seistola 102, 4) Remes 94, 5) Thomas Oldrati Italia, Husaberg 72, 6) Jeremy Joly Ranska, Honda 65.

Täydelliset tulokset:
http://www.enduro-live.info/

Seuraava osakilpailu: 19.5. Torres Vedras, Portugali.
 

Uusin numero