Salminen ajaa hammasta purren Espanjan MM-enduron

Enduromoottoripyöräilyn seitsenkertainen maailmanmestari Juha Salminen saa osoittaa todellisen taistelijan luonteensa, kun vajaa viikko sitten Portugalissa käynnistyneen MM-sarjan seuraavat osakilpailut ajetaan lauantaina ja sunnuntaina Espanjan Igualadassa.

BMW:lle siirtyneen Salmisen nilkassa on nivelsidevamma, jota parannellaan tässä vaiheessa kautta lähinnä lääkityksellä.
– Ei muuta kuin lääkettä huuleen ja hammasta purren kisaan, kertoi katalonialaismaisemissa viikonvaihteen reittiin tutustumassa ollut Salminen.

Salmisen mukaan aiemmin Espanjan mestaruussarjan osakilpailun yhteydessä kolhitun nilkan kunnossa ei ole sinällään mitään dramaattista.

– En voi muuta kuin antaa sen parantua ajan kanssa. Nilkka pyörähti uudelleen keskiviikkona ajamissamme testeissä, mutta ei sen kunto ole sen huonompi kuin Portugalin kisassakaan. Ei auta mitään, se mennään, mikä pystytään.

Enduro 2-luokassa kilpaileva Salminen ajoi Portugalissa sijat viisi ja kuusi. Luokkaa dominoi avausviikonvaihteena hallitseva mestari, molemmat kisapäivät KTM-pyörällään voittanut ranskalainen Johnny Aubert.

– Aubert menee taatusti lujaa myös Espanjassa, mutta sikäli oma tilanteeni on mehukas, että MM-pisteissä edestäni löytyy monta kynittävää kuljettajaa, toteaa sarjassa kuudentena kiriä virittelevä Salminen.

Salminen on paiskinut uuden pyöränsä kanssa paljon töitä pitkin talvea ja urakka jatkuu edelleen.

– Sain uusia ideoita pyörään Portugalin kisan yhteydessä ja niitä sovellettiin testeissä täällä Espanjassa. Pikkuhiljaa mennään eteenpäin, Salminen kuvaa rauhallisesti tilannettaan.

Suomalaiskuljettajista parhaissa asemissa Espanjan kisaan lähdettäessä on 1-luokan hallitseva mestari Mika Ahola, joka noukki Hondallaan Portugalin pölyisestä Penafielista maksimipisteet talteen. Kokeneella Aholalla on lisäksi takanaan ehjä harjoittelukausi nimenomaan Igualadan kaltaisissa olosuhteissa.

Sarjan suurimmassa, eli kolmosluokassa KTM:n Samuli Aro käynnisti hänkin lupaavasti tittelinsä puolustamisen. Aro keräsi Portugalista kolmanneksi korkeimmat arvopisteet. Hänen espanjalainen tiimikaverinsa Ivan Cervantes johtaa luokkaa Aholan ja Aubertin tavoin maksimipistein.

Uusin numero