Salmela kahdesti podiumille Assenissa

Rico Salmela (27) ajoi Assenissa toiseksi ja kolmanneksi. Kuva: Gold & Goose/Red Bull Content Pool

Rico Salmela ajoi toiseksi ja kolmanneksi Red Bull MotoGP Rookies Cupin Assenin kilpailussa.

Ensimmäisessä kilpailussa toisesta lähtöruudusta startanneen Salmelan oli monien muiden kuljettajien tapaan ajettava long lap -rangaistus, jonka suoritettuaan suomalainen putosi sijalle 13, nousten kuitenkin muutaman kierroksen jälkeen takaisin kärkikamppailuun.

Dramaattisella viimeisellä kierroksella kärkeen nousi aiemmin kilpailun aikana useaan kertaan lähes kaatunut Brian Uriarte, Salmela ajoi aivan tämän kannassa toiseksi. Kolmas oli Valentin Perrone. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä johdossa ollut Alvaro Carpe jätettiin kuudenneksi.

– Viimeinen kierros ei mennyt aivan haluamallani tavalla. Pääsin takasuoralla hyvään imuun ja olin hyvissä asemissa, mutta en aivan tarpeeksi lähellä Briania viimeiseen shikaaniin saavuttaessa. Mutta kakkossija ei ole huono, Salmela totesi.

Toisessa kilpailussa Salmela oli mukana kuuden kilpailijan kärkiryhmässä, joka veti hieman eroa muuhun porukkaan. Ensimmäisessä kilpailussa kaatunut Marco Morelli ei antanut muille milliäkään siimaa ja ajoi vastustamattomaan voittoon. Myös Carpe sai paikata edellispäivän pettymystään toisella sijalla. Salmela nousi toistamiseen palkintokorokkeelle sijoittumalla kolmanneksi.

– Kisa oli tosi vaikea. Marco oli nopea ja minulla oli vaikeuksia. Yritin parhaani ja olin aivan rajalla, enemmän kuin ensimmäisessä kilpailussa. Pystyin roikkumaan mukana, mutta luottoa keulaan ei oikein ollut. Viimeisellä kierroksella päätin yrittää ohittaa muutaman kuljettajan, mutta ajauduin chatterin vuoksi leveäksi. Muille kuitenkin tapahtui jotain viimeisessä nopeassa vasurissa, joten sain tilaisuuden ja tartuin siihen.

Assenin jälkeen Salmela on sarjassa viidentenä. Seuraavat kilpailut ajetaan Itävallan Red Bull Ringillä 17.–18. elokuuta.

Uusin numero