Salinille cross countryn Suomen mestaruus

(kuva: Simo Kuuslampi)

Pyörän käyntihäiriö oli pilata Roni Salinin unelman ensimmäistä cross countryn Suomen mestaruudestaan SM-kauden päätösviikonloppuna Kokemäellä. Lopulta ongelmat kääntyivät voitoksi, ja Espoon Moottorikerhon kuljettaja nappasi tittelin.

Roni Salin menetti minuuttikaupalla aikaa offroad-moottoripyörien cross countryn lauantaisen kaksituntisen SM-osakilpailun aikana huollossa, kun hänen pyöränsä ei ottanut käynnistyäkseen tankkaukseen jälkeen. Sähkövika kuitenkin löytyi ja saatiin korjattua, ja Salin ajoi lopulta maaliin kolmantena säilyttäen SM-sarjajohtonsa ennen sunnuntaista, kauden neljättä ja samalla päättävää osakilpailua samalla Kokemäen hiekkareitillä. Sunnuntaina Salin otti ylivoimaisen voiton varmistaen Suomen mestaruuden Rauman Seudun Moottorikerhon isännöimässä viikonlopussa.

SM-hopeaa pokkasi Turun Moottorikerhon Jiri Leino, joka voitti niin kauden avauksen kuin Kokemäen lauantain. Leino hallitsi myös päätösosakilpailun alkupuolta, mutta tankkauksen jälkeen hänen voimansa ehtyivät täysin ja Leino ajoi maaliin neljäntenä.

SM-pronssi matkasi Jämsän Seudun Moottorikerhon Peetu Juupaluomalle huolimatta siitä, että hän oli sunnuntaina niin ikään uupumisen takia kauden heikoimmalla tuloksellaan kuudes. Lauantaina Juupaluoma ajoi toiseksi.

Suomen Cup -luokissa alle 20-vuotiaiden U20-luokan mestaruuden vei Salon Moottorikerhon Niko Puotsaari. Hopean otti Kokemäellä kummatkin päivät voittanut, Keravan Motoristiseuran Tiitus Enjala. Pronssi matkasi Kangasalan Moottorikerhon Olli Heikkilälle.

Marita Nyqvist ajoi naisten Suomen Cup -mestaruuteen voittaen Kokemäellä lauantaina ja sunnuntaina. Mäntsälän Moottorikerhon kuljettaja oli tällä kaudella erityisen vahvassa vedossa, sillä hän vei naisten Suomen Cupin myös endurossa ja motocrossissa. Cross countryssa naisten Suomen Cup -hopean otti Tohmajärven Enduroseuran Janette Mielonen ja -pronssin Kangasalan Moottorikerhon Anu Nummela.

40-vuotiaiden veteraanien V40-luokan Suomen Cup -mestaruuden kuittasi Salon Moottorikerhon Juha Puotsaari, joka ajoi Kokemäellä toiseksi ja voittoon. Hopean nappasi Racing Club Kouvolan Sami Kärkkäinen ja pronssin Hämeenlinnan Moottorikerhon Santeri Kätkytniemi.

50-vuotiaiden veteraanien V50-luokan Suomen Cup -mestari on Jämsän Seudun Moottorikerhon Jouni Mäntynen. Hopean kuittasi Kokemäen päivät voittanut, Kangasalan Moottorikerhon Sami Ikonen ja pronssin Nummelan Moottorikerhon Martti Ståhl.

Kokemäellä kilpailtiin myös kansallisissa luokissa sekä lauantaina että sunnuntaina. Niissä voitot matkasivat nuorissa Kangasalan Moottorikerhon Jerry Kätkytniemelle ja Hämeenlinnan Moottorikerhon Jesse Turuselle, 60-vuotiaiden veteraanien V60-luokassa Helsingin Moottorikerhon Ari Kannelalle ja Rauman Seudun Moottorikerhon Jukka Olavi Lankiselle, classicissa Lohjan Seudun Moottorikerhon Jouni Ahokkaalle ja Kangasalan Moottorikerhon Timo Koivulalle, kuntoluokassa (vain lauantai) Hämeenlinnan Moottorikerhon Sami Ruotsalaiselle, C-luokassa Karkkilan Moottorikerhon Kaapo Kalatielle ja Hämeenlinnan Moottorikerhon Atte-Juhani Ahlstenille sekä B-luokassa Orimattilan Moottorikerhon Henri Almarkille ja Asikkalan Moottorikerhon Atte Salolle.

SM- ja Suomen Cup -loppupisteet

(epävirallinen)

A SM-loppupisteet

1. Roni Salin, Espoon Moottorikerhon, Husqvarna, 92 pistettä

2. Jiri Leino, Turun Moottorikerho, KTM, 84p.

3. Peetu Juupaluoma, Jämsän Seudun Moottorikerho, Husqvarna, 79p.

Naiset, Suomen Cup -loppupisteet

1. Marita Nyqvist, Mäntsälän Moottorikerho, Yamaha, 97p.

2. Janette Mielonen, Tohmajärven Enduroseura, Husqvarna, 91p.

3. Anu Nummela, Kangasalan Moottorikerho, KTM, 71p.

U20, Suomen Cup -loppupisteet

1. Niko Puotsaari, Salon Moottorikerho, Husqvarna, 87p.

2. Tiitus Enjala, Keravan Motoristiseura, Yamaha, 72p.

3. Olli Heikkilä, Kangasalan Moottorikerho, TM, 67p.

V40, Suomen Cup -loppupisteet

1. Juha Puotsaari, Salon Moottorikerho, Husqvarna, 94p.

2. Sami Kärkkäinen, Racing Club Kouvola, KTM, 75p.

3. Santeri Kätkytniemi, Hämeenlinnan Moottorikerho, TM, 68p.

V50, Suomen Cup -loppupisteet

1. Jouni Mäntynen, Jämsän Seudun Moottorikerho, Yamaha, 77p.

2. Sami Ikonen, Kangasalan Moottorikerho, KTM, 75p.

3. Martti Ståhl, Nummelan Moottorikerho, KTM, 72p.

Kaikki tulokset

SM- ja Suomen Cup -loppupisteet päivittyvät Suomen Moottoriliiton Motti-palveluun

Teksti: Rauman Seudun Moottorikerhon tiedotus

Uusin numero