Salaperäisyys verhoaa Kawasakin mystistä MotoGP-testiä

Aegerter on ilmoittanut ajavansa tammikuussa testiä Kawasakin MotoGP-luokan protyyppipyörällä Jerezissä.

Kawasaki kilpaili tehdastallin statuksella MotoGP-luokassa kaudet 2003-2008, kunnes se vetäytyi sarjasta taloudellisiin syihin vedoten suunnaten panostuksensa Superbiken puolelle.

Aegerterin lausunnot saksalaismedia Speedweekissa antavat ymmärtää, että Kawasaki suunnittelee mahdollista paluuta kuninkuusluokkaan ja seuraisi tältä osin Suzukin, Aprilian ja KTM:n esimerkkiä.

Suzuki ja Aprilia ovat jo mukana MotoGP-luokassa jo tulevalla kaudella, sekä KTM vuonna 2017.

”Sain kutsun testeihin
suoraan Kawasakilta”

Kawasakilta ei ole annettu virallista lausuntoa asiaan. Epävirallisissa lausunnoissa paluuaikeet kiistetään hyrkästi – ainakin vielä.

Se on kuitenkin selviö, että Aegerter testaa mysteeripyörää 26.-27. tammikuuta Jerezin radalla Espanjassa.

– Työskentelen siellä oman ja Kawasakin testitiimin kanssa. Kyseessä on prototyyppipyörä ja sain kutsun testeihin suoraan Kawasakilta. En tosin tiedä vielä tarkalleen, mitä silloin testataan. Pyörä on varustettu Michelinin renkailla, mutta ei niillä, joilla on tarkoitus ajaa MotoGP-luokassa kaudella 2016, Aegerter pyörittelee kieli keskellä suuta.

Kawasaki oli tosin jo viime kaudellakin mukana MotoGP-luokassa, joskin vain moottorintoimittajan roolissa. Niin sanotun Open luokan sääntöjen mukaisella pyörällä kilpaillut Avintia FTR-tiimi käytti voimanlähteenään Kawasakia.

Aegerterille tarjoutui tilaisuus testata kyseistä pyörää Katalonian GP:n jäljiltä Montmelon radalla Barcelonassa.
 

Uusin numero