Sairastelu kellisti Haljalan MM-endurossa Romaniassa

Hermanni Haljalan enduromoottoripyöräilyn MM-kauden kolmas osakilpailuviikonloppu vesittyi sairastumiseen Romaniassa sunnuntaina. E1-luokan lauantain osakilpailussa 11:ksi sijoittunut jämsäläinen ei pystynyt ajamaan toista päivää loppuun.

Italialaisen EnTrophy Enduro Racing -tiimin Haljala lähti Romaniaan parantamaan tuloksiaan aiemmista MM-osakilpailuista, mutta kauden viides ja kuudes koitos sai mollivoittoisen sävyn Bacaussa.

– Lauantaipäivän lopussa alkoi mahakipu, mikä jatkui koko illan ja yöllä. Oli vuorotellen kylmä ja kuuma sekä hikoilua. Sunnuntaina nousi äkkiä kuume, kun lähdin ajamaan. Päätin lopettaa kisan kesken. Ei olisi ollut mitään hyötyä ajaa huonokuntoisena, koska en taistele kärkisijoista. Parempi näin ja toipua sekä siirtää katse kohti tulevaa, Haljala kertoi.

Haljala oli kauden aiemmissa MM-osakilpailuissa sijoittunut kahdesti yhdeksänneksi ja kahdesti kymmenenneksi. Romanian lauantain 11:s sija ei muuttanut suuntaa ylöspäin.

– Koko lauantain yritin parhaani, koitin parantaa ja saada enemmän rohkeutta ajooni. Omasta mielestäni kulki siten, että kellokin voisi tykätä, muttei sitten tykännyt missään kohtaan. Ei tullut yhtään kauhean hyvää pätkäaikaa, vaikka ajaminen tuntui toimivan, oli hyvää ja rentoa tekemistä.

– Viikonlopun hyvä asia oli se, että kaikkeni yritin. Se riitti tähän. Nyt täytyy vähän pohtia, mitä asioita tehdä, jotta kello alkaa tykätä. Mitkä asiat ovat niitä, mistä kiikastaa? Yksi asia on se, että viime kesän loukkaantumisen jälkeen ajooni on jäänyt vähän varovaisuutta. Ennemmin tulee otettua pahoissa paikoissa varman päälle kuin vedettyä ”silmät sirrillään”. Sitä ei voi väkisin muuttaa. Hyvillä ja positiivisin mielin silti eteenpäin, vaikkei tullut sitä, mitä odotin. Ei auta kuin tehdä töitä.

Beta-pyörää käskyttävä Haljala säilytti E1-luokan MM-pisteissä kymmenennen paikkansa.

Suomalaiskuljettajista Roni Kytönen ajoi E1-luokassa kumpanakin päivänä seitsemänneksi. Hän on MM-taulukossa yhdeksäntenä.

E1-luokan molemmat osakilpailut voitti espanjalainen Josep Garcia, joka nousi yksin MM-sarjan kärkeen. Kaksi kakkossijaa Romaniassa kirjannut britti Steve Holcombe on MM-pisteissä toisena.

Nuorten kuljettajien sarjoissa Samuli Puhakainen oli Junior 2:ssa viides ja neljäs. Hän on MM-sarjassa seitsemäntenä. Tiitus Enjala ajoi Youth-luokassa 12:ksi ja kymmenenneksi. Juho Ahokas keskeytti kummatkin osakilpailut. Enjala on MM-sarjassa 13:tena, Ahokkaan pistetili on vielä avaamatta.

14-osaisen MM-sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua järjestetään Italiassa 21.-23. kesäkuuta.Tulokset
MM-enduro, 5-6/14-osakilpailu, Bacau, Romania, 10.-12.5.2024

E1-luokka, perjantai-lauantai 10.-11.5.2024:
1. Josep Garcia, ESP, KTM, 1:12:37.54
2. Steve Holcombe, GBR, Honda, +44.42
3. Jamie McCanney, GBR, Husqvarna, +1:34.14
…7. Roni Kytönen, FIN, Yamaha, +3:03.14
…11. Hermanni Haljala, FIN, Beta, +6:43.69

E1-luokka, sunnuntai 12.5.2024:
1. Josep Garcia, ESP, KTM, 1:11:15.02
2. Steve Holcombe, GBR, Honda, +1:17.56
3. Zachary Pichon, FRA, Sherco, +1:21.17
…7. Roni Kytönen, FIN, Yamaha, +3:16.55
Keskeytys Hermanni Haljala, FIN, Beta

E1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Josep Garcia, ESP, KTM, 114 pistettä
2. Steve Holcombe, GBR, Honda, 108p.
3. Jamie McCanney, GBR, Husqvarna, 86p.
…9. Roni Kytönen, FIN, Yamaha, 45p.
…10. Hermanni Haljala, FIN, Beta, 31p.

Kaikki tulokset ja sarjataulukot:
www.endurogp.com/2024-results

Teksti: Hermanni Haljalan tiedotus, kuvat: EnTrophy Enduro Racing Team

Uusin numero