Sähköpyörien luokka tulee MotoGP-sarjaan vuonna 2019

(Kuva: Energica Motor Company S.p.A)

MotoGP-sarjan promoottori Dorna on vahvistanut, että sähkömoottoripyörien MM-sarja FIM Moto-e World Cup  alkaa vuonna 2019. Se ajetaan MotoGP-sarjan tukiluokkana.

FIM Moto-e Worls Cup  -luokka aloittaa näin korkeimmalla kaksipyöräisten tasolla ympäristöystävällisen kilpasarjan. Luokan yksityiskohdat, kuten säännöt ja osakilpailujen lukumäärä ovat vielä avoinna.

Luokan kisapyörien toimittajana on italialainen Energica. Sen sähköpyörällä on ajettu muun muassa Mansaaren TT:n sähköpyöräluokassa. Energica Ego -perusmallilla on tehoa 145 hevosvoimaa ja huippunopeutta löytyy yli 240 kilometriä tunnissa.

Sähköpyörien rengastoimittajana on Michelin. Uuden FIM Moto-e Worls Cup  -luokan johtajaksi on nimetty Nicolas Goubert, joka oli aiemmin Michelin kilpaosaston johtaja.

Carmelo Ezpeleta, Dornan pääjohtaja uskoo uudesta kilpailuluokasta Energican kanssa tulevan jännittävä lisä MotoGP-sarjan tarjontaan.

-Uskomme huippuosaamiseen, laatuun ja suorituskykyyn, emmekä voi ajatella parempaa yhteistyökumppania, joka käynnistää FIM Moto-e World Cup –luokan kanssamme.  Odotan erinomaista näytöstä sähkökäyttöisten kilpa-pyörien kisoista.

MotoGP-luokan tehdastallien päälliköt eivät vaikuttaneet kovinkaan innostuneilta uudesta luokasta viime kauden päätöskisan yhteydessä Espanjan Valenciassa viime marraskuussa. Tallipäälliköt uskovat, että vaikka sähköpyörät tulevat vahvasti esille niin kaduilla, teillä kuin radoillakin, mutta vielä pitkään he haluavat kuulla perinteisen kilpapyörien ääntä.

Uusin numero