Sähkömoottoripyörien extreme enduro -ajotapahtuma Turkuun Aurajoen rannalle

Turun Seudun Moottoriurheilijoiden (TSMU) ajonäytöstapahtumassa ajetaan KTM-pyörämerkin KTM Freeride E-enduropyörillä, jotka edustavat akkukäyttöisten offroad-pyörien eturiviä. Pyörissä ei käytetä lainkaan fossiilisia polttoaineita eikä niistä synny pakokaasuja eikä melua.

Kuljettajina ajonäytöksissä ovat enduron naisten hallitseva Euroopan mestari Sanna Kärkkäinen, Päijänteen Ympäriajon luokkavoittaja Markus Michelsson, hallitseva Viron mestari Niko Aitta ja Suomen mestaruussarjassa toisena tällä hetkellä oleva Jaakko Översti.

Vartin pituisia ajonäytöksiä järjestetään tukki-, autonrengas- ja sähkökaapelikelaesteitä sekä hyppyreitä ja siltoja sisältävällä radalla tasatunnein kello 14:00-20:00 lauantaina 30. heinäkuuta. Ajonäytösten seuraaminen on yleisölle maksutonta.

Varvintorilla on myös mahdollista kokeilla KTM Freeride E -enduropyöriä sekä lasten Oset-sähkömopoja koeajoihin varatuilla radoilla. Yhden ajokerran hinta on viisi euroa ja tuotto ohjataan TSMU:n nuoriso- ja valmennustoimintaan.

Samaan aikaan Varvintorin tuntumassa Aurajokirannassa järjestetään Oras Swan 50th Anniversary Regatta -purjevenetapahtuma, jossa on ihailtavana yli sata purjevenekaunotarta.

– Tuomme extreme enduron keskeiselle paikalle, minne yleisön on helppo tulla katsomaan huimia ajosuorituksia teknisellä radalla. Näyttävyyttä on varmasti luvassa ja uskon, että akkukäyttöisten pyörien suorituskyky yllättää monet, TSMU Extreme Enduron promoottori Marko Vihriä kertoo.

– Kyseinen lauantai on kaiken kaikkiaan huikea tapahtumapäivä Turussa. Extreme Enduromme ohessa pääsee ihastelemaan hulppeita Swan-veneitä Aurajoen rannoilla. Ja jos siinä ei ole vielä kylliksi, järjestetään Turussa samaan aikaan myös DBTL-festivaali sekä Kuninkuusravit. Nähtävää ja koettavaa on siis todella paljon.

TSMU Extreme Enduro järjestetään yhteistyössä Turun Seudun Moottoriurheilijoiden, Suomen Moottoriliiton, 81 Media Finlandin, A-Hellman Oy:n, Alanko-Forsman Oy:n, KTM:n, OFFROADPron, PPG Rahoituksen, ProCafe SEO Raision, RHV:n ja Sparal Oy:n kanssa.

KTM Freeride E
– 125-kuutioisen pyörän huipputeho ja 350-kuutioisen nelitahdin vääntö alle 100 kg:n pyörässä.
– KTM Freeride E:llä voi ajaa monissa paikoissa, jotka on kielletty melun ja päästöjen vuoksi perinteisiltä polttomoottorisilta motocross- ja enduropyöriltä.
– Saatavilla kolme mallia:
Freeride E-SX – täysiverinen crossipyörä suljetuille alueille.
Freeride E-XC – kadulle rekisteröitävä enduropyörä, jota saa ajaa jo 16-vuotiaana A1-kortilla.
Freeride E-SM – kadulle rekisteröitävä, A1-luokiteltu supermoto-pyörä.

Teksi: Marko Vihriä
Kuvat: KTM images

Uusin numero