Sähkömoottorinen RC8 tuotannossa

Twin Agni 95 sähkömoottori tuottaa lähes 100 hv, huippunopeudeksi kerrotaan n. 210 km/h ja kolmen litium-ioni akun lataus pitäisi kestää noin 65 kilometrin matka.

Sähkömoottoriprojektin takana on Azhar Hussein, jonka aikaansaannosta on myös sähkömoottorinen TTXGP-kilpuri. Hän kutsuu TTX02:sta ”läppäriksi pyörillä”, sillä jokaisessa pyörässä on kojetauluun asennettuna tietokone Linux käyttöjärjestelmällä, web-serveri ja langaton liitäntä verkkoon. Projektin yksi kantavista ideoista on pitää kehitystyö avoimena, joten kaikkien aiheesta kiinnostuneiden ideoita otetaan mielellään vastaan.

Vuoden vaihteen jälkeen pyörän pitäisi olla valmis markkinoille. Hintaa ei ole vielä vahvistettu, mutta se liikkunee n. 27 000 euron tienoilla.

TTX02-malli lienee hyvä sijoituskohde sähkömoottoripyöristä kiinnostuneille. Ja tällä KTM RC8-aihioon rakennetulla pyörällä pääsee desibelien puolesta varmasti kaikille suomalaisille moottoriradoille, toisin kuin esim. itävaltalaisen tehtaan valmistamalla RC8R Akrapovic Race Replicalla (n. 115 dB)…

Mitä mieltä sinä olet? Ajetaanko tulevaisuudessa kilpaa ainoastaan sähkömoottoripyörillä?

Uusin numero