Sähköistä säpinää Turussa

Turun Messukeskuksen sisätiloihin rakennetulla radalla perinteisen enduron kotimaiset kärkinimet näyttävät, mihin sähköpyörillä voi yltää.

Turun Seudun Moottoriurheilijat (TSMU) järjesti vastaavan sähköenduropyörien ajonäytöstapahtuman viime kesänä Turussa, Aurajoen rannalla, Varvintorilla. Tällä kertaa KTM-sähköenduropyörät tuodaan sisätiloihin Turun Messukeskukseen, karavaanareiden Caravan Show -messujen yhteyteen. D-halliin rakennettu extreme endurorata sisältää muun muassa romuautoja, autonrenkaita ja trukkilavoja, joita kuljettajat ylittävät ajamalla.

Caravan Show’n sisäänpääsyyn sisältyviä ajonäytöksiä järjestetään perjantaina ja lauantaina kello 11, 13, 15 ja 17 sekä sunnuntaina kello 11, 13 ja 15. Ajamassa ovat perinteisen enduron SM-hopeamitalisti Jaakko Översti sekä SM-sarjan kuljettajat Markus Michelsson, Jiri Leino ja Mikko Stenvall, jotka kaikki edustavat TSMU:ta.

https://youtu.be/8sP2VIg9yCw

– Me offroad-alan ihmiset rakastamme lajejamme, olemme innoissamme niistä ja haluamme tuoda niitä esiin mahdollisimman monessa yhteydessä. Caravan Show’ssa mukana olo on yksi raikas tapa jakaa lajiemme nautinnollisia ja iloisia puolia, TSMU:n ajonäytösten tuottaja Marko Vihriä innostuu.

– Sähköistyminen on vahvassa nosteessa monessakin liikkumisen muodossa, ja sillä on kasvava jalansija myös moottoripyöräilyssä. On hienoa päästä näyttämään tätä puolta lajeistamme, ja toivottavasti herättää kiinnostusta niiden ihmisten joukossa, jotka eivät vielä ole enduroa kokeneet.

Ajonäytösten ohessa lapset voivat käydä kokeilemassa sähkökäyttöisiä Oset-mopoja. Viiden euron maksu ohjataan TSMU:n nuorisotoimintaan.

Samassa D-hallissa on myös Momo Racing Teamin järjestämä kilpa-autojen näyttely.

Itse Caravan Show -messuilta voi puolestaan hakea hyödyllisiä vinkkejä matkailuauto- ja -vaunuretkeilyyn. Paikalla on myös paljon ostettavaa alan harrastajille.

Teksti & kuvat: Marko Vihriä

Uusin numero