Sähköenduropyörät villitsivät Turun Varvintorilla

TSMU Extreme Enduro -tapahtumassa järjestettiin useita näytöksiä lauantain aikana rakennettuja esteitä sisältäneellä enduroradalla KTM Freeride E -sarjan sähkötoimisilla offroad-pyörillä. Turun Seudun Moottoriurheilijoille (TSMU) kyseessä oli ensimmäinen tapahtuma, jossa sähköpyörät olivat pääroolissa.

Varvintorilla ilmaisnäytöksiä seurasi päivän aikana useita satoja ihmisiä, vähintään vilaukselta sähkömoottoripyöräilyn tunnelmaa aisti muutama tuhat silmäparia.

– Oli todella hienoa päästä Swan-purjeveneiden tapahtuman yhteyteen sekä näin upeaan paikkaan Aurajoen rannalle esittelemään offroad-moottoripyöräilyn erityistä muotoa. Kävijämäärä osoitti sen, että kiinnostusta tämänlaiseen toimintaan löytyy, vaikka kilpaa ei ajettukaan, TSMU Extreme Enduron promoottori Marko Vihriä iloitsi.

– Kyselin päivän mittaan katsojilta heidän tunnelmiaan kokemastaan, ja palaute oli positiivista. Mukavaa oli myös se, että näytöksissämme esiintyneet kuljettajat nauttivat ajamisesta ja koko päivästä. Heillä kenelläkään ei ollut aiempaa kokemusta sähköpyöristä, vaikka jokaisella on pitkä tausta perinteisillä offroad-pyörillä.

Ajonäytösten ohessa oli kenellä tahansa mahdollista kokeilla akkukäyttöisiä pyöriä. Erillisellä rata-alueella testattavana oli KTM Freeride E -pyörien lisäksi lapsille tarkoitettuja Oset-mopoja. Koeajot kiinnostivat, kuten myös näytillä ollut akkukäyttöinen Zero-katupyörä, jolla promoottori ajeli aika ajoin rantakadulla.

– Järjestimme maaliskuussa Raisiossa Kauppakeskus Myllyn sisätiloissa trial-moottoripyörien ajonäytöstapahtuman ja siinä yhteydessä lasten sähkömopojen koeajoa. Perheen pienimmät kävivät jo silloin innokkaasti testaamassa mopoja, ja nyt myös Extreme Enduro -tapahtuman koeajo ylsi tavoitteisiimme. Riemuisaa oli se, että kaikki lähtivät kokeilun jälkeen jatkamaan päiväänsä hymy kasvoillaan, TSMU:n puheenjohtaja Harri Riitamo kertoi.

TSMU Extreme Endurossa ajotaitojaan esittelivät enduron hallitseva naisten Euroopan mestari, Vantaan Moottorikerhon Sanna Kärkkäinen sekä nykyään TSMU:ta edustavat Päijänteen Ympäriajon luokkavoittaja ja kerhojoukkueiden Suomen mestari Markus Michelsson, Suomen mestaruussarjassa tällä hetkellä toisena oleva Jaakko Översti sekä SM-sarjassa kilpaileva Mikko Stenvall.

Teksti ja kuvat: Marko Vihriä

Uusin numero