Sadekelin spesialisti Vermeulen korvaa Edwardsin Le Mansissa

Forward Racingin Suter-BMW CRT-pyörällä kilpaileva Edwards, 38, teloi vasemman soolisluunsa viime lauantaina Portugalin GP:n aika-ajossa Estorilissa. Edwardsin jo ennenkin siipeensä saanut olkapää operoitiin maanantaina Barcelonassa tohtori Xavier Mirin toimesta.

Forward Racing vahvisti tänään, että tiimi päätyi korvaavan kuljettajan valinnassa Vermeuleniin, 29.

MotoGP-luokassa kaudet 2006-09 kilpailleella Vermeulenilla on mukavia muistoja Le Mansista. Hän voitti sadekelillä ajetun Ranskan GP:n vuonna 2007 Suzukin puikoissa. Vermeulen ajoi GP-urallaan yhteensä seitsemän podiumsijoitusta ja oli sarjan yhteispisteissä parhaimmillaan seitsemäs kaudella 2007.

Vermeulen palasi GP-kausiensa jälkeen Superbike-luokan MM-sarjaan, mutta loukkaantumiset ovat varjostaneet häneen uraansa siitä lähtien. Vermeulen on ilman sopimusta tällä kaudella.

Vermeulenille tarjoutuu nyt uusi tilaisuus osoittaa taitonsa lajin kirkkaimmissa parrasvaloissa, joskaan CRT-pyörän eväät eivät tunnetusti riitä huippusijoituksiin – ei ainakaan kuivalla kelillä kilpailtaessa.

– Ensinnäkin haluan toivottaa Colinille pikaista paranemista. Olen kiitollinen saadessani tilaisuuden palata MotoGP-luokkaan ja varsinkin juuri Le Mansin radalla, toteaa Vermeulen.

Forward Racingin manageri Marco Curioni odottaa yhteistyön sujuvan jouhevasti Vermeulenin kanssa.

– Useampi tiimimme henkilökunnan jäsen on tehnyt aiemmin töitä Chrisin kanssa. Hän on kokenut kuljettaja, joka taitaa työn erityisesti elektroniikan ja renkaiden kanssa. Nämä ovat juuri ne kaksi osa-aluetta, joihin nyt keskitymme.

Edwards heitti twitterin välityksellä puntaroivaksi kaksi nimeä korvaavaa kuljettajaa valittaessa, eli Vermeulenin ja WSBK-sarjassa BMW:llä kilpailevan brittikuski Leon Haslamin.
 

Uusin numero