Sade sekoitti pakkaa SM-kisoissa Alastarossa

Magnus Collin
(Kuva: Sami Salonen)

Road racingin kauden kolmas SM-viikonloppu ajettiin Alastaron moottoriradalla. Lauantain kilpalähdöt päästiin ajamaan kuivalla radalla, mutta sunnuntaina edessä oli vesikeli. Päivä aukesi vielä poutaisena, mutta päivän edetessä taivaalta tihkutti vettä tihenevällä tahdilla.

Lauantaina Superbike-luokan voittoon vahvalla esityksellä ajanut Eeki Kuparinen jätti sunnuntain kilpailun väliin. Espanjan mestaruussarjaan keskittyvä, vain pikavisiitille SM-sarjaan poikennut Kuparinen ei ollut ottanut sadekelin renkaita mukaan. Näin ollen märälle radalle ei kannattanut edes lähteä kokeilemaan. Lauantaina Superbike-luokan kärkikolmikko oli Kuparien, Ville Valtonen ja  Martin Pärtelpoeg

Superbiken voittoon sunnuntaina ajoi Magnus Collin. ”Mankka” on tunnetusti nopea sadekelillä, eikä mies jättänyt arvailuille varaa. Sadekelin spesialisti pisteli selvästi kovimmat kierrosajat koko porukasta ja suorastaan pujotteli tiensä letkan keskivaiheilta kärkipaikalle.

Vielä viimeistä edelliselle kierrokselle lähdettiin Ville Valtosen johdolla, mutta Collin pyyhkäisi Valtosesta ohi kuin tuulispää ja vei nimiinsä jälleen yhden sadekelin kisan. Ville Valtonen oli lähdön kakkonen ja Jan Kopponen kolmas. Supebike B-luokan voiton vei Petri Harju.

Superstock 600 –luokan lauantaina ylivoimaisesti voittanut  Niki Tuuli joutui jättämään sunnuntain kilpailun ajamatta kuumeen takia. Voiton lopulta nappasi lauantaina toiseksi ajanut Felix Nässi.

Kärkipaikkaa piti pitkään hallussaan Nässin kanssa eilen kovan taistelun käynyt Aki Valkila. Pieni ajovirhe kuitenkin kostautui ja Nässi pääsi tuikkaamaan ohi ja karkuun Valkilalta.

Kolmanneksi ajoi Vertti Takala, joka teki siinäkin mielessä hienon kisasuorituksen, että nappasi samalla B-luokan voiton. Takalan taakse jäi kisassa tukku nimekkäitä A-luokan kuljettajia.

Eri luokkien täydelliset tulokset, sekä aika-ajojen tulokset löytyvät osoitteesta www.race-monitor.com/Results/Race/59211

Felix Nässi
(Kuva: Sami Salonen)

Uusin numero