Sachsenring säilyy MotoGP-kartalla

ADAC ja sen päällikkö Herrmann Tomczyk näyttävät onnistuneen tavoitteessaan ja saaneen Saxonyn mukaan taloustalkoisiin, sillä tänään iltapäivällä Sachsenringilla järjestettävässä lehdistötilaisuudessa on paikalla myös maakunnan pääministeri Stanislaw Tillich.

Ainakin saksalaismedia on saletti siitä, että pressin aiheena ei voi olla mikään muu kuin Sachsenringin varmistuminen 8. heinäkuuta ajettavan Saksan GP:n näyttämönä. Nähtävästi samalla julkaistaan myös pitempiaikainen jatkosopimus MotoGP-sarjan kaupalliset oikeudet omaavan Dornan kanssa.

Hyvä näin, sillä Sachsenring kerää tunnetusti MotoGP-sarjan suurimpia yleisömääriä. GP-viikonvaihteen aikana Sachsenringilla vierailee noin 250 000 katsojaa, mutta siitä huolimatta kisaisäntä ADAC ei ole pystynyt yksinään vastaamaan Dornan asettamiin taloudellisiin velvotteisiin.

Chemnitzin kaupungista vajaan 30 kilometrin etäisyydellä sijaitseva Sachsenringin rata valmistui 1996 ja sitä uudistettiin merkittävästi viisi vuotta myöhemmin. MotoGP-sarjassa tiukkoja taisteluja vuodesta 1998 lähtien tarjonneella radalla on mittaa vain 3671 metriä. Syherön baanan 13 mutkasta peräti kymmenen taittaa vasemmalle.

Sachsenring myös ISDE:n kisakeskus

Sachsenring on varsin tuttu estradi myös suomalaisille moottoripyöräurheilun ystäville.

Sinivalkoista värisävyä nähdään ensi vuonna Saxonyssa kenties ennätysmäärä, kun Suomi puolustaa enduron MM-joukkuekultaansa Saksan maaperällä 24.-29. syyskuuta. Sachsenring toimii vuoden 2012 ISDE:n kilpailukeskuksena.

Sixi järjestettiin Saksassa viimeksi vuonna 1989, jolloin isäntänä toimi Walldürn. Miesten mestaruuden vei silloin nimiinsä Italia ja Suomi juhli junioreiden MM-kultaa kvartetilla Kari Tiainen, Juha-Pekka Leino, Jarkko Vainio, Jouni Sauren.

Uusin numero