Saari ja Sihvonen päälliköivät Liigaa

Päivän kolmannessa kisaluokassa, MXB:ssä erien kärkisijat menivät kahdesta muusta luokasta poiketen varsin ristiin. Avauserän voittanut imatralaisnuorukainen Niko Parkkinen jätettiin toisessa erässä kolmanneksi konkariosaston Toni Perälän ja Jari Nummelan jälkeen.

Parkkinen kuitenkin pokkasi päivän yhteistulosten voiton ja kavensi samalla Perälän etumatkan sarjakärjessä kahteentoista pisteeseen.

Miro Sihvonen ei taaskaan onnistunut avauserän startissa, mutta nousi kaukaa muiden takaa loppujen lopuksi kärkeen. Erän kakkoseksi päästeli toisen erän alkumetreille keskeyttänyt Toni Holopainen.

Toisessa erässä Sihvonen oli jo lähtömutkassakin kärkijoukoissa. Erästä tuli hänelle taas kuitenkin takaa-ajo, Olli Kuhasen ja Kopi Raknamin perässä ajaessaan kärkeen sännännyt Patrik Raittala ehti karkaamaan jo melko kauas. Sihvonen sai ajettua Raittalan kiinni vasta toiseksi viimeisellä kierroksella, mutta siirtyi jälleen nopeasti kärkeen.

Sihvonen on nyt voittanut kaikki kauden neljä MX125-luokan Liigaerää.

Joona Saaren meno MXJ:n kummassakin erässä oli vakuuttavan ja helpon näköistä. Hän kuittasi erävoitot reiluilla kahdenkymmenenkahden ja viidentoista sekunnin marginaaleilla.

Ensimmäisen erän kakkoseksi ajanut Eetu Kuusisto ei yltänyt toisessa aivan yhtä korkealle, mutta oli päivän totaalin kakkonen ennen toisen erän kolmossijan napannutta Sampsa Pohjaa.

MX-Liigan seuraava osakilpailu ajetaan 8.-9. kesäkuuta Heinolassa. Ensi viikonloppuna jatketaan Supercrossin SM-sarjaa Turun osakilpailulla.

Täydelliset tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/898594
Pistetaulukot siellä linkistä "Championship"
 

Uusin numero