Sääennuste nosti Austinin MotoGP-perjantain panoksia

Perjantaina kärkessä olivat Maverick Viñales, Marc Marquez ja Valentino Rossi, mutta yksi onnistujista oli ehdottomasti myös Pol Espargaro, joka jäi kärjestä puolisen sekuntia – KTM noussee pian sekoittamaan kärkitaistelua.
Kuva: motogp.com

MotoGP-sarjan Grand Prix of the Americas ajetaan tänä viikonloppuna Austinissa sijaitsevalla Circuit of the Americas -radalla. Perjantain harjoituspäivän perustella odotettavissa on jälleen jännittäviä taisteluita.

MotoGP-sarjassa kilpaillaan tänä viikonkloppuna Yhdisvalloissa, Austinin Circuit of the Americas -radalla. Perjantaina harjoitusten merkitystä nosti lauantaille ennustettu sade. Paikat toiseen aika-ajoon olisivat siis mahdollisesti jaossa jo perjantain aikojen perusteella.

Moto3-luokassa VME Snipers -tiimin Romano Fenati jatkoi hyviä otteitaan. Miehen marginaali kärjessä oli vielä aivan toisen harjoitussession loppuvaiheessa puoli sekuntia, mutta viimeisellä kierroksella SIC58-tiimin Tatsuki Suzuki ja Niccolo Antonelli onnistuivat pienentämään eroa Suzukin 0,275 ja Antonellin 0,442 sekuntiin.

Perjantain tulosten perusteella sateetonta lauantaita joutuvat toivomaan kauden ensimmäisten kilpailujen voittajat Kato Toba ja Jaume Masia.

Moto3-luokan perjantain yhdistetyt tulokset:

1. Romano Fenati (VNE Snipers)
  2. Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse)
  3. Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse)
  4. Lorenzo Dalla Porta (Leopard Racing)
  5. Tony Arbolino (VNE Snipers)
  6. Aron Canet (Sterilgarda Max Racing Team)
  7. Jakub Kornfeil (Redox Prüstel GP)
  8. Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3)
  9. Ayumu Sasaki (Petronas Sprinta Racing)
  10. Andrea Migno (Bester Capital Dubai)

Moto2-luokassa perjantain nimi oli Marcel Schrötter ja Dynavolt Intact. Saksalaiskuljettaja oli perjantain nopein yli puolen sekunnin erolla tallikaveriinsa Thomas Lüthiin. Schrötterin aika oli puoli sekuntia Alex Marquezin viimevuotista paalupaikka-aikaa nopeampi ja vain 34 tuhannesosan päässä Franco Morbidellin nimissä olevasta kierrosennätyksestä.

Kolmanneksi nopein oli 0,09 sekuntia Lüthista jäänyt Alex Marquez. Huomionarvoista on, että kuudenneksi nopeimman ajan kellottanut sarjajohtaja Lorenzo Baldassarri nosti toisessa sessiossa sijoitustaan merkittävästi: mies oli ensimmäisessä harjoituksessa vasta 14.

Moto2-luokan perjantain yhdistetyt tulokset:

1. Marcel Schrötter (Dynavolt Intact GP)
  2. Tom Lüthi (Dynavolt Intact GP)
  3. Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS)
  4. Luca Marini (Sky Racing Team VR46)
  5. Sam Lowes (Federal Oil Gresini Moto2)
  6. Lorenzo Baldassarri (Flexbox HP 40)
  7. Fabio Di Giannantonio (Beta Tools Speed Up)
  8. Mattia Pasini (Flexbox HP 40)
  9. Jorge Navarro (Beta Tools Speed Up)
  10. Remy Gardner (ONEXOX TKKR SAG Team)

MotoGP-luokassa Marc Marquez tuli Yamaha-kuljettajien ympäröimäksi, kun Viñales kellotti nopeimman ajan ja Rossi nosti itsensä kolmanneksi. Myös Jack Miller onnistui hätyyttelemään kärkeä. Marquezin hyvän yrityksen nousta listan kärkeen torppasi ajovirhe kierroksen loppuvaiheessa.

Yksi perjantain onnistujista oli ehdottomasti KTM:n Pol Espargaro, joka jäi kärkiajasta noin puoli sekuntia ja sijoittui seitsemänneksi.