Ruotsalaiset putsasivat jääspeedwayn PM-mitalipöydän

Alkueristä eniten pisteitä, eli maksimit 15 ajoi hallitseva mestari, Ruotsin P-A Lindström. Toiseksi eniten pisteitä (14) keräsi lajin ruotsalaislegenda Per Olof ”Posa” Serenius. Tämä kaksikko selvitti tiensä suoraan finaaliin.

Semifinaaliin selvisivät 13 pisteellä Ruotsin Fredrik Johansson, 12 pisteellä maanmies Fredrik Olsson, 11 pisteellä päivän selkeästi paras suomalainen Janne Vilponen ja kahdeksalla pisteellä Norjan Torleif Burman.

Semifinaalista kaksi parasta nousi finaaliin, eli voittajaksi ajanut Johansson sekä toiseksi sijoittunut Olsson. Vilponen jäi semifinaalissa harmittavasti kolmanneksi ja finaalin ulkopuolelle.

Posa ajoi ritsaan

Finaalissa Serenius hylättiin miehen ajettua starttiritsaan.

Uusinnassa Lindström heilutti tahtipuikkoa mielin määrin ja voitti helposti uusien samalla PM-kullan. Olsson tuli toiseksi Johanssonin pyörän hyydyttyä.

– Tyytyväinen olen suoritukseeni. Kaikki sujui hyvin. Pyörä oli hyvä, tein ennen kilpailua paljon töitä etujousituksen ja haarukan kanssa ja se saatiin toimivaksi. Harmi, että Posa ajoi finaalissa ritsaan, mutta se kuuluu välillä lajiin. Uusinnan otin varmanpäälle ja tarkasti. Tänään piti ajolinja valita ulkoa, että pystyi antamaan kunnolla kaasua. Sisärata oli niin röykkyinen, että sinne ei ollut vauhdilla asiaa, kertoi tyytyväinen mestari heti kilpailun jälkeen.

Jääspeedwayn PM-finaali, Kauhajoki:
  1. P-A Lindström Ruotsi 15+3
  2. Fredrik Olsson Ruotsi 12+2+2
  3. Fredrik Johansson Ruotsi 13+3+R
  4. Per Olof Serenius Ruotsi 14+T
  5. Janne Vilponen Suomi 11+1
  6. Torleif Burman Norja 8+R
  7. Tomi Tani Suomi 7
  8. Timo Kankkunen Suomi 7
  9. Joakim Söderström Ruotsi 6
10. Jo Saetre Norja 5
11. Jimmy Muckenhirn Ruotsi 5
12. Jussi Hytönen Suomi 5
13. Jussi Nyrönen Suomi 5
14. Fredrik Westholm Ruotsi 3
15. Jouni Seppänen Suomi 3
16. Markku Weckman Suomi 1
17. Ari Tuomisto Suomi 0
 

Uusin numero