Ruokolahtelainen Vesterinen motocrossin MM-sarjaan

Matias Vesterinen lähtee mittaamaan motocrossin MM-sarjan vauhtia Latviassa. Kuva: Kimmo Karjalainen.

Imatran Moottorikerhoa edustava Matias Vesterinen siirtyy motocrossin kansainvälisellä tasolla Euroopan mestaruussarjasta maailmanmestaruussarjaan. Hallitseva SM-hopeamitalisti ei ole aiemmin kilpaillut MM-tasolla.

Vesterinen, 18, edustaa kansainvälisillä radoilla italialaista MGR-tiimiä, jonka jäsenenä hän aloitti EM-sarjan Hollannissa maaliskuussa. EM- ja samalla myös MM-kausi jäi kuitenkin kesken koronaviruspandemian takia. Kilparadoille palataan Latvian Kegumsissa 9. elokuuta, jolloin Vesterinen osallistuu ensimmäiseen MM-osakilpailuunsa, MX2-luokassa.

– On todella hienoa lähteä ajamaan MM-sarjaa. Minulla ei ole paineita. Voin vain tehdä parhaani. Taso on totta kai kova, mutta kyllä minulla on silti mahdollisuus ajaa MM-pisteille (20 parhaan joukkoon). Se on myös tavoitteeni, Vesterinen kertoo.

Vesterisen oli tarkoitus ajaa koko EMX250-luokan EM-sarja tänä vuonna, mutta koronaviruspandemia muutti suunnitelmia. Ruokolahtelaiselle aukeni paikka MM-tasolla sen takia, että MGR-tiimin espanjalainen Iker Larranaga on loukkaantuneena. Larranaga olisi kilpaillut MXGP-luokassa, mutta MGR-tiimi onnistui siirtämään osallistumisoikeuden Vesteriselle ja MX2-luokkaan.

Poikkeuksellisen vuoden takia MM-sarjassa ajetaan seuraavaksi kolme osakilpailua Latvian Kegumsissa viikon sisällä 9., 12. ja 16. elokuuta.

– Lähden intoa täynnä Kegumsiin. Tunnen radan. Se on hieno hiekkarata, joka sopii minulle.

MM-kauden on määrä jatkua ainakin marraskuulle. Se, kuinka monta MM-osakilpailua Vesterinen lopulta ajaa, selviää myöhemmin.

Vesterinen osallistuu jo tulevana sunnuntaina Suomen mestaruussarjan kolmanteen osakilpailuun Torniossa. Hän on MX2-luokan SM-pisteissä kolmantena.

Teksti: Matias Vesterisen tiedotus

Uusin numero