Ruokamyrkytys ja murtunut varvas eivät sitkeää Seistolaa stopanneet

Eikä tässä suinkaan vielä kaikki, kuten tavataan sanoa.

Seistola on valmis osoittamaan sisukkuutensa heti perään juhannuksen aikoihin Kreikan Kastoriassa, jossa ajetaan kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailuviikonvaihde.

Seistola on pisteissä kolmantena ja mitalin syrjässä kiinni, joten sairaslomalle ei ole tässä tilanteessa sijaa.

– Ilman muuta ajan, jos tuossa varpaassa ei nyt pääse ilmenemään mitään pahaa tulehdusta. Kipu ei estä minua olemasta mukana kisassa, vakuutti maanantaina Kastoriaan saapunut Seistola.

”Varvas halkesi kuin
makkara grillissä!”

Seistolan varvas sai ilkeästi siipeensä Buzaun avauspäivän toisella endurotestillä.

– Isovarvas jäi jalkatapin ja puun väliin. Paine oli niin valtava, että varvas halkesi kuin makkara grillissä, kuvaili Seistola värikkääseen tyyliinsä.

Husqvarnalla kilpailevan soturin varvas tikattiin sairaalassa ja vaikka Seistola hieman epäilikin operaation olosuhteita, niin mies nähtiin viivalla taas toisena kisapäivänä – normaalia numeroa 43 oleva saapas vasemmassa ja 47-numeroinen ”kanootti” oikeassa jalassa.

– Varpaalle saatiin sopivasti tilaa lainasaappaassa. Nilkka teipattiin vielä varmuuden vuoksi tukevaksi ilmastointiteipillä ja ei muuta kuin menoksi. No, olihan se toinen ajopäivä enemmän sellaista lisävahinkojen välttämistä, joten neljäs sija oli siinäkin mielessä ihan kelpo saavutus.

Ruokamyrkytyksen jälkeen
ensitöiksi syömään Kreikassa

Seistolan osalta tuskien taival alkoi tosin jo perjantaina sen jälkeen, kun hän oli ensin ehtinyt sivaltaa kaikki luokat mukaan luettuna koko joukon nopeimman ajan supertestille.

– Söin siinä sitten normaaliin tapaan pastaa ja salaattia, mutta noin tunnin verran ruokailun jälkeen alkoi tapahtua. Ruokamyrkytys iski päälle ja kuume nousi kohinalla. Kuten hyvin arvata saattaa, niin uni jäi tosi vähiin, ehkä reiluun tuntiin ennen lauantain kisapäivää.

– Siitä huolimatta aamu alkoi ajollisesti ihan hyvin, kunnes väsymys iski päälle. En pystynyt syömään enkä juomaan mitään, kun mikään ei pysynyt sisällä. Kädet ja jalat alkoivat vapista ja eikä tilannetta tosiaankaan yhtään helpottanut se, että teloin sitten vielä tuon varpaani. Eipä silti, minulla kävi tsägä siinä, että vain varvas murtui. Jos jalka olisi ollut vähän eri asennossa, niin siinä olisi käynyt paljon pahemmin.

Seistolan tavaramerkki, hurtti huumori ei onneksi petä pahemmassakaan paikassa.

– Saavuin Kastoriaan maanantaina alkuillasta ja kyllä, painun ensitöikseni syömään!

Ranskalainen Antoine Meo johtaa E1-luokkaa Buzaun jäljiltä 41 pisteen erolla Seistolan tiimikaveriin Juha Salmiseen. Seistola tulee puolestaan yhdeksän pistettä Salmisen takana. Eero Remes on neljäntenä 16 pinnaa Seistolasta.

 

Uusin numero