RR:n Suomen mestaruuksia katkolla Virossa – Imatranajo Pärnun Auto24ring-radalla

Viikonlopun kilpailussa on pieni historiallinen vivahde, sillä perinteinen Imatranajo ajetaan ensimmäistä kertaa Suomen rajojen ulkopuolella.

Suomen ratojen ja kisajärjestäjän aikataulut eivät natsanneet, joten Imatran Moottorikerhon oli vietävä kilpailu Pärnuun.

Kilpailukaudesta on kaksi kolmannesta ajettu ja vielä on kussakin SM-luokassa 100 pistettä jaossa. Kilpailut ovat kuitenkin kehittyneet siihen suuntaan, että kaikissa muissa luokissa, paitsi sivuvaunuissa on mahdollista juhlia mestaria jo Auto24ring-radalla.

Sivuvaunujen tilanne sitä vastoin on kihelmöivä ja siinä mestariparin nimi selviää vasta viimeisessä osakilpailussa syyskuun alussa Virtasalmen Motoparkissa.

Mossa sivussa

Superbike-luokan sarjakärki Tapio Pirilä päässee varmimmin juhlimaan uransa ensimmäistä mestaruutta, sillä miehen pahin vastustaja Matteo

Mossa potee Alastarossa loukkaantunutta kättään, eikä ole Pärnussa mukana.

Pirilä tarvitsee viikonlopun ensimmäisestä, lauantaina ajettavasta SM-startista kuusi pistettä tullakseen kruunatuksi mestariksi jo ennen viimeistä kilpailua.

Ilman panosta ei pääluokkaa kuitenkaan Pärnussa ajeta, sillä Pirilän hampaankolossa kaikertaa edelliskerran tappio virolaisille Hanno Veltille ja Martin Pärtelpoekille.

Mukana Superbiken kilpailussa on myös Saksan IDM-sarjaa ajava Ville Valtonen.

Mestarin nimi on tonnisissa kutakuinkin varma, mutta muut mitalit ovat vielä kovan työn takana. Lasse Kärki, Sami Vieltojärvi, Joni Leino ja Mika Hautala selvittävät keskenään himmeämpien mitalien kohtaloa.

Patronen vahvoilla

Superstock 600-luokassakin voi olla mestaruusjuhlat tiedossa, sillä sarjaa johtavalla Valter Patrosella on 61 pisteen etu. HRP-Suzuki tallissa ollaankin varauduttu mestaruusjuhliin jo lauantaina.

Kuussatasten mitalikolmikkoon on tarjolla Patrosen lisäksi Jesse Maikola, Aki Valkila ja Ilari Nieminen. Muilla ei ilman suuria yllätyksiä liene mahdollisuuksia.

Motokolmosissa Peter Palorannalla on Patrosen tapaan mahdollisuus sinetöidä titteli jo Pärnussa. Varkautelaisella on 60 pisteen kaula Leevi Johanssoniin.

Nokialainen saa kuitenkin vielä ajaa tosissaan mieliessään säilyttää hopeatila loppuun asti, sillä takana kyttää neljä SM-starttia ottanut ja neljä kertaa ykköspallille noussut Peetu Paavilainen. Paavilainen on sarjassa kolmantena tasapistein Henna Ylijoen kanssa. Mitalistit löytyvät tästä nelikosta.

Sivuvaunuissa tilanne on kutkuttava, myös siinä suhteessa, että kaikki kärkikolmikossa majailevat parit kykenevät voittoihin. Markku Artiola/Joonas Salu johtaa sarjaa tasapistein Jari Oinonen/Roope Pitkonen kaksikon kanssa. Petri Makkula/Tomi Koskinen duo kyttää takana kuuden pisteen päässä.

Pärnussa ajetaan viikonloppuna totutun kaavan mukaan. SM-luokat ajavat kilpailulähdöt kumpanakin päivänä. Tämän lisäksi radalla nähdään ratamoottoripyöräilyn ikäkausi-luokan, MiniGP startit, KTM RC390 Cupin kilpailu sekä muutama Classic-luokan lähtö.

Edellinen Pärnussa ajettu SM-osakilpailu heinäkuussa veti Auto24ring-radan lehtereille varsin hyvän määrän katsojia, joista suurin osa oli Suomesta. Tälläkin kertaa viikonlopun lautat kuljettavat kisavieraita, mutta vielä on tilaa ”äkkilähtijöille”. Myös Pärnun majoitusliikkeissä on vielä jokusia vuodepaikkoja vapaana.

Uusin numero