RR:n SM-sarja jatkuu Virossa

Kilpailukauden kolmas osakilpailuviikonloppu vietetään Viron maaperällä, Pärnun Auto24ring-radalla.

Luvassa on tämän kesäisen kaavan mukaan tuplastartit jokaisessa SM-luokassa. Lauantaina Pärnun 3,2 kilometrisellä radalla ajetaan SM-luokkien osalta kahdeksan kierroksiset kisat ja sunnuntaina lähes tuplasti pitemmät.

Osanottajamäärillä mitaten viikonlopun kilpailu on kauden ajajarikkain, sillä samassa yhteydessä kilpaillaan myös Viron mestaruussarjan pisteistä.

Auto24ring-radan kapasiteetti on 40 soolopyörää tai 20 sivuvaunua. Täyteen rataa ei saada, mutta sekä Superbike-, että Superstock 600 starteissa on mukana yli 30 pilottia.

SM-luokkien lisäksi kisakattaus sisältää tulevaisuuden tähtien MiniGP-lähdöt molempina päivinä, muutaman startin classic-luokkia, SM-sarjan kylkiäisenä ajettavan merkkiluokka KTM RC390-cupin sekä Star Service Cup-nimellä kulkevan jokamiesluokan startin.

Kilpailullisesti suurin mielenkiinto kohdistuu Superbike-luokkaan, sillä sarjakärki Tapio Pirilä saa vastaansa vakiohaastajien, Matteo Mossan ja Mika Hautalan lisäksi Saksan IDM-sarjassa tonnisella Kawasakilla ajavan Ville Valtosen. Unohtaa ei myöskään sovi kotiradallaan ajavaa pärnulaispilotti Hanno Veltiä.

Myös Superstock 600-luokassa on odotettavissa tiukkaa vääntöä, sillä Jurvan avauskilpailussa kaatunut konkari Mika Koivuniemi ottaa mittaa sarjaa johtavasta Valter Patrosesta. Tiukkaa kisaa on odotettavissa myös akselilla Jesse Maikola, Ville Kandelin ja Aki Valkila.

Pärnussa ajetaan perjantaina jokaisen luokan vapaat harjoitukset. Lauantaina aamupäivällä aika-ajot ja iltapäivällä ns. sprinttikisat. Sunnuntaina toiminnan aloittaa MiniGP omalla kilpailullaan heti puolen päivän jälkeen.

Pärnun Auto24ring-rata sijaitsee varsin lähellä Pärnun keskustaa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Vaikka lomakausi on parhaimmillaan, on kaupungissa vielä tarjolla majoituspaikkoja.

Myös Suomen lahden yli kulkevissa lautoissa on vielä jonkin verran tilaa, joten vielä on mahdollista lähteä viettämään vauhdikas viikonloppu laadukkaan ratamoottoripyöräilyn parissa.

Kilpailun aikataulu:
https://kahvakopla-com.directo.fi/

Tietoja radasta:
http://www.auto24ring.ee/

Uusin numero