RR:n Honda-cup käynnistyy Motoparkissa FORR kisaisäntänä

Honda CBR Cup siirtyi ajamaan sarjaansa uuden Road Racing-järjestäjän FORR:n kilpailuihin. Honda Cupille on luvattu jokaisessa FORR:n järjestämässä kilpailussa kaksi starttia, yksi sprintti lauantaina ja sunnuntaina normaali kilpailu.

MBH Honda Racing Teamin tiimipäällikköä Erkki Tapanista  ei ollut vaikea houkutella mukaan.

– Kolmen vuoden aikana meillä oli aina ongelmia SM-kilpailuissa saada edes yhtä starttia. Kun Honda CBR Cup järjestettiin 2012, emme saaneet yhtään stattia SML:n kilpailuun. Syyksi ilmoitettiin, että SML ei voi markkinoida yhtä merkkiä, kertoo Tapaninen.

– 2013 ja 2014 saimme muutaman startin Mini Gp:n yhteyteen, lähinnä lyhennetyillä radoilla. Nyt näyttää tulevaisuus paremmalta. Mielestämme kilpailu tälläkin saralla parantaa ajajien ja tallien asemaa. Luulemme, että jopa kilpailujen taso yleisön kannalta tulee paranemaan huomattavasti, jatkaa Tapaninen.

MBH Honda Racing Team on muuttunut sisäisesti ja ulkoasultaan viimevuodesta.

Penna pääkouluttajana

Pääkouluttajaksi Tapaninen hankki Superbiken Pohjoismaiden mestarin Sami Pennan, joka toi mukanaan paljon uusia tuulia ja  ajajakanditaatteja Hondalle.

– Kaikki mitä on nyt tehty on piristänyt MBH Honda Racing Teamin toimintaa. Meillä on kova tsemppi päällä, toteaa Tapaninen.

– Jos haluatte itse nähdä meidät ja Honda Racing Teamin, tulkaa tapaamaan meitä kilpailuvarikolle. Voitte itse todeta, että Hondalla on positiivisen hyvä meno päällä.

Tapaninen mainitsee myös, että tarkoitus on saada mukaan paljon uusia junioreja Honda-koulutukseen.

– Mieluimmin lahjakkaita, joista voisimme tehdä suomalaisia ajajia maailmalle. Samoin pyrimme järjestämään villin kortin ainakin yhdelle tasokkaalle juniorille, joka saisi paikan  Honda-tehtaan omaan Euroopan juniorimestaruussarjaan. Sarja ajetaan tänä vuonna Hondan uudella 650cc-moottorilla ja sarjan nimi on Honda CBR650R EJC Cup. Se ajetaan Superbiken MM-sarjan yhteydessä. Siellä meidän juniori saa ajaa Honda-tehtaan pyörällä ja tutustua MM-sarjan tunnelmaan.

Honda on myös 2015 muuttanut Suomen ja Baltian sarjan nimeksi Honda CBR500R Cup ja lisännyt CBR500R pyörien määrää.

– Tulemme ottamaan mukaan yhteislähtöön myös CBR250R-luokan, koska siihen tuntuu olevan kysyntää ja koska pyörän vuokrahinta on huomattavasti edullisempi kuin CBR500R-pyörällä, taustoittaa Tapaninen.

Motoparkissa ajetaan Honda CBR Cupin  lisäksi kaikki pääluokat, eli Superbike, 600 ja Open Class harrastajaluokka.

FORR:n ensimmäisen RR:n kilpailunjohtajana toimii TT- ja RR-legenda Teuvo Länsivuori.

– Ainakin arvokkuutta ja kokemusta tulee mukaan, tuumii Tapaninen.

– Toivomme paljon uusia ja entisiä ajajia mukaan tähän uuteen FORR-sarjaan. Samoin pyritään tekemään katsojille viihdyttävä tapahtumakokonaisuus Motoparkkissa ja muissa tulevissa FORR:n  kilpailuissa.

MBH Honda Racing Team ajaa myös muutaman Baltic Cup kilpailun, jotka sijoittuvat Vorossa Pärnuun ja Latviassa Riikaan. Tarkoitus on ajaa myös ajaa kaksi osakilpailua Porche Cupin yhteydessä Botniaring:n radalla.

– Jos olet kiinnostunut Honda CBR500R Cup:ta ja haluat kokeilla pyörää, ota meihin yhteyttä olet sitten juniori tai seniori. Sarja on kaikille sopiva, koska ajamme kaksisylinterisellä 500 cc-moottorilla. Siinä riittää sopivasti vääntöä ja kysymyksessä on kuitenkin massiivinen pyörä joka on hyvä ajaa, Tapaninen muistuttaa.

Uusin numero