Rouva Fortuna on hylännyt Makkulan ja Karttialan Sakassa

Perjantaina suomalaisten vauhtia rajoitti viallinen rengaskerta ja lauantaina sähkövika, joka todennäköisesti johtui edellispäivän kaatumisesta.

Osallistuminen lauantain aika-ajoihin oli Makkulan ja Karttialan osalta osittain vaakalaudalla, sillä perjantaina sattunut hurja kaatuminen edellytti  ”purkkiorja” Karttialan osalta lääkärintarkastuksen läpikäymistä.

Ajoluvan saatuaan kaksikko ylsi kelvolliseen vauhtiin, vaikka alkukaudesta parempaakin kyytiä Makkulalta ja Karttialalta on nähty.

– Aika-ajot alkoivat ihan ok, saatiin kaikki toimimaan. Sen jälkeen kun oli ajettu muutama kierros, ajokki ei kuitenkaan enää lähtenyt käyntiin ja aika-ajot olivat siinä. Vaikka sekunti parannettiin eilisestä, kisassa meno tulee parantumaan vielä huomattavasti, 39-vuotias Makkula uskoo.

Suomalaisten LCR–BMW-sivuvaunun vaikeneminen johtui todennäköisesti sähköviasta, joka puolestaan saattaa johtua perjantain aika-ajoissa sattuneista ulosajoista ja kaatumisesta, jonka yhteydessä suomalaisten sivuvaunu kellahti ylösalaisin.

Kaatumisessa loukkaantunut Karttiala onnistui lauantaina olosuhteisiin nähden erinomaisesti.

– Aluksi tuntui, että paikkoja särkee vähän, mutta jo toisella kierroksella lähti ihan hyvin käyntiin. Renkaat toimivat tänään ihan eri tavalla kuin eilen. Eilinen rengas lähti takaisin Avonin tehtaille tutkittavaksi, kertoo Karttiala.

Rouva Fortunan hylkäämät suomalaiset lähtevät epäonnestaan huolimatta jahtaamaan kärkisijoituksia sunnuntain kilpailusta.

– Täällä on paljon ohituspaikkoja; melkein joka paikassa on mahdollista työntää nenä väliin. Startti on kuitenkin pitkälti ratkaiseva. Tähtäin on tietysti palkintopallille, mutta realistisesti sijat neljästä viiteen ovat ulottuvilla, Makkula taustoittaa.  Myös kokenut Karttiala on samoilla linjoilla.

– Ajaminen näyttää ihan hyvältä. Lähtö on heikkoutemme, mutta siitä kun päästään, ei kolmen kärjen takana ajava ryhmä todennäköisesti jaksa ajaa kuin muutaman kierroksen samaa vauhtia. Me taas jaksamme ajaa aika-ajovauhtia vaikka kuuhun asti.

Kovinta vauhtia Sachsenringin aika-ajoissa pitivät englantilaiset Birchallin veljekset. Sunnuntain kilpailussa ajetaan 22 kierrosta.

 

Uusin numero