Rouhiaisen hyvät suoritukset jatkuivat

Aika-ajossa Rouhiaisen sijoitus oli viides Niko Koskelan ajaessa nopeimman ajan.

– Koskela piti hirmu vauhtia. Puolen sekunnin parannuksella olisi lähtöpaikkani ollut muutaman pykylän parempi, Rouhiainen pohdiskeli.

Ensimmäinen erä sujui Rouhiaiselta erinomaisesti. Hän ylitti maaliviivan toisena jääden Koskelasta 13 sekuntia. Kolmas oli Toni Eriksson samaisen verran Rouhiaisesta jääneenä.

– Olihan maukas erä! Ensimmäisessä mutkassa menetin joitakin sijoituksia, mutta erän edetessä onnistuin tekemään ohituksia. Lopulta pääsin myös Erikssonista ohitse. Viimeiset kierrokset luulin, että joku hiillostaa perässä ja laskin tulemaan riskillä. Maalissa tajusin, ettei siinä ketään ollutkaan uhkaamassa sijoitustani vaan kulutin turhaan voimia.

Toinen erä sujui Yamaha-pilotilta myös hyvin. Tällä kertaa Eriksson onnistui kuitenkin nappaamaan toisen sijan Koskelan voittaessa ja Rouhiaisen ollessa kolmas.

– Toisen erän startti ei ollut loistava ja menetin aikaa noustessa kohti kärkeä. Rata alkoi olla hurjassa kunnossa eikä minulla riittänyt voimia Erikssonin kiinni saamiseen. Kokonaisuudessaan loistava viikonloppu ottaen huomioon, että tulin suoraan saviradoilta hiekkaradalle. Onneksi kerkesin säätämään pyörän ennen kisaa ja se toimi hienosti, heinolalainen kuvaili.

MX1-luokan SM-pisteissä Rouhiainen nousi viidennelle sijalle. Toni Eriksson pitää hallussan kärkipaikkaa 136 pisteellä ja on tehnyt 44 pisteen eron muihin. Erikssonin takana käydään tiukkaa taistelua mitaleista, sillä kuusi miestä on kymmenen pisteen sisällä.

– Tämä viikonloppu teki erityisen hyvää pistetilanteelle.

Rouhiasella on nyt edessään lyhyt kilpailutauko. Seuraava osakilpailu kalenterissa on Siilinjärven SM-Supercross kuukauden kuluttua. Heinolalainen joutuu myös odottelemaan dopintestin tuloksia.

– Täällä Raahessa kärkikolmikko joutui dopingtestiin, mutta ei siinä mitään. Ennen seuraavaa kilpailua ei ole aikomusta lomailla vaan ajaa kovaa treeniä, Rouhiainen päätti.
 

Uusin numero