Rouhiainen taistelee tiukasti SM-mitalista

Heinäkuun puolivälissä ajatussa Suomen MM-osakilpailussa pahoin kaatunut Rouhiainen oli joutunut jättämään ajotreenit väliin ennen Karkkilan osakilpailua.

– Käytännössä oli yksi treenipäivä alla Hyvinkään jälkeen, paikat ovat olleet sen verta kipeänä. Nyt rupeaa helpottamaan, Rouhiainen kuvaili.

Ajamattomuus näkyi Karkkilan SM-erissä ja tarvittava rentous jäi puuttumaan.

– Aika-ajoihin olin tyytyväinen, mutta ensimmäisessä erässä startti oli kehno. Siitä nousin jo kärkikahinoihin, mutta putosin lopulta viidenneksi, Rouhiainen kertasi.

– Ei selkää tai kylkeä tarvinnut varoa, mutta erän aikana paikat rupesivat puutumaan ja ajolinjat lipsuivat. Toisessa erässä startti onnistui hyvin, ja toisessa mutkassa olin jo neljäntenä. Sen sijoituksen onnistuin pitämään loppuun saakka.

Viime vuoden mestari Toni Eriksson voitti Karkkilassa molemmat erät ja kasvatti SM-pisteissä johtoaan. Sen sijaan Rouhiaisen tilanne kiristyi hopeataistelussa.

– Viron Erki Kahro oli molemmissa erissä edelläni ja on nyt neljän pisteen päässä kolmantena, Yamaha-pilotti summasi.

– Tiukkaa vääntöä on tällä hetkellä. Karkkilassakin olin välillä Kahron edelläkin mutta kun ajo rupesi lipsumaan, niin hän pääsi kuittaamaan ohi.

Seuraavaa MX1-luokan SM-osakilpailua silmällä pitäen heinolalaisen suunnitelma on selkeä.

– Nyt on ruvettava treenaamaan pitkiä settejä, että saan kestävyyden takaisin. Aikaa on kolme viikkoa eli tarpeeksi, Rouhiainen päätti.

 

Uusin numero