Rouhiainen pikakomennuksella MM-kotikisaan MX1-luokassa

Rouhiaisen kilpailukalenteriin löytyi yllättäen täydennystä, kun hänelle tarjoutui mahdollisuus lähteä mittaamaan tasoaan motocrossin huippujen vauhdissa.

– Tällaista mahdollisuutta ei parane sivuuttaa joten ilman muuta päätin lähteä mukaan, Rouhiainen iloitsi.

– Kovin usein ei tämän luokan osakilpailuhin pääse osallistumaan. Kyseessä on virallisesti nelipuolikkaiden pyörien MM-sarja, kun minulle tutumpi MX3 on vapaa luokka.

Yllätyksenä tullut kutsu aiheutti pienimuotoista vipinää MX1-luokan SM-pistekakkosen tiimissä.

– Vähän tuli hätäinen lähtö tällä kertaa, mutta kilpailemista tässä on odotellutkin kun treeniä on paljon alla.

– Suurin muutos on oikeastaan se, että numero muuttui ja tähän osakilpailuun se on 138. Sen johdosta jouduimme teettämään uudet ajopaidat ja numerokilvet pyörään, Yamaha-pilotti kertoi.

Tällä kaudella Rouhiainen on ajanut kaksi MX3-luokan MM-osakilpailua, ja saalistanut kuusi pistettä.

– En ole koskaan osallistunut MX1:n MM-osakilpailuun. Vertailun vuoksi MX3:n MM-sarjan huiput ajavat tämän luokan osakilpailuissa viidennentoista sijan paikkeille, joten odotettavissa on huomattavasti aiempaa kovempaa menoa, heinolalainen kuvaili.

Tulevana viikonloppuna Hyvinkäällä ajettava MM-osakilpailu on likipitäen paras mahdollinen sauma näyttää osaamistaan.

– Kun on tuttu rata, siitä on paljon etua. Tavoitteena on pystyä taistelemaan MM-pisteistä, ja olisihan se mukavaa olla nopein suomalainen.

Kotiyleisön eteen MX1-luokassa starttaavat Rouhiaisen lisäksi ainakin Santtu Tianen, Ludde Söderberg, Toni Eriksson ja Marko Kovalainen. Lauantaina Hyvinkäällä ajetaan harjoitukset, aika-ajo sekä karsintaerä ja sunnuntaina taistellaan MM-pisteistä kahdessa erässä.
 

Uusin numero