Rouhiainen paranteli asemiaan

Sunnuntaina ajetut kaksi erää kaasuteltiin vaihtelevissa olosuhteissa.

– Toinen erä ajettiin kurassa, joten ensimmäisestä tykkäsin enemmän koska siinä kohtaa päivää rata oli vielä kuiva, Rouhiainen kuvaili.

– Jos savivelli olisi tarttunut pyörään painolastiksi, niin muutaman naksun kovemmaksi olisi pitänyt pyörän alustaa muuttaa. Nyt siihen ei ollut kuitenkaan tarvetta, vaan ajoin molemmat erät samoilla säädöillä.

Heinolalaisen ensimmäinen erä alkoi nousujohteisesti, mutta loppuvaiheilla sijoitus kuitenkin huononi.

– Startissa olin kuudes, kivisellä radalla muutama kilpakumppani kuitenkin kaatui ja nousin pian kolmannneksi. Jostain syystä jouduin puristamaan eikä ajo ollut rentoa, joten vauhti hiipui loppua kohden ja maalilipulla olin lopulta kuudes.

Kotiradallaan kaasutellut Toni Eriksson otti voiton sekä ensimmäisestä että toisesta erästä. Rouhiainen paransi otteitaan jälkimmäisessä erässä, ja oli kolmas.

– Sain hyvän lähdön ja ajoin spoorissa pitkään toisella sijalla. Rata oli täyttä velliä joten vältin riskejä, Rouhiainen kertoi.

– Pisteitä tuli roppakaupalla, ja Vantaan osakilpailun yhteistuloksissa olin MX1:ssä neljäs. Edelle ehtivät Eriksson, Henric Stigell  ja Erki Kahro.

MX1-luokan SM-pisteissä Eriksson kasvatti johtoaan, mutta myös Rouhiainen onnistui repimään eroa takana tuleviin. Kolmen osakilpailun jälkeen Rouhiainen pisteissä toisena, ja hänellä on kymmenen pisteen kaula virolaiseen Kahroon.

– Vantaan osakilpailu meni suunnitelmien mukaan. Se olisi ollut nappisuoritus, jos ensimmäisessä erässä olisin pystynyt puristamaan hieman enemmän, heinolalainen kuvaili.

– Muuten tilanne on hyvä tässä vaiheessa kautta, ei ongelmia pyörän kanssa ja mies on terve. Nyt edessä on muutaman viikon treenitauko. Vähän kun saisi kilpailuissa loppueriin rutistusta lisää, niin tulokset paranisivat entisestään.

 

Uusin numero