Rouhiainen koki kovia MM-kotikisassa

Nousujohteinen karsintaerä päättyi Heinolan moottorikerhon crossarilta rajuun kaatumiseen. Rouhiainen ei ollut ainoa kuski, jonka erä päättyi samaan paikkaan.

– Kovavauhtisessa  kaksois-hyppyrissä oli hypyn lähdössä kivi, joka heitti pyörän yli ja lensin alastulossa nokan kautta ympäri, Rouhiainen kertasi.

– Heti kun pyöräni oli saatu sivuun radalta ja keltainen lippu pois, seuraava kuski sortui samaan kiveen. Sitten vielä hänen kaatumisensa jälkeen vastaava kuvio toistui kolmannen kuljettajan kohdalla.

"Kaksari" oli kohdassa, johon oli tultava kovalla vauhdilla päästäkseen hyppyrin yli. Rouhiainen huomasi kiven juuri ennen hyppyrin keulaa, muttei voinut löysätä koska hyppy olisi jäänyt vajaaksi.

– Onneksi selvisi säikäyksellä, varusteet on aivan sökönä ja kypärä haljennut. Onneksi kaulassa oli Leatt brace -tuki,  joka pelasti isommilta vammoilta, heinolalainen kuvaili.

– Alaselkä tärähti eniten ja on nyt jumissa. Kaatumisen jälkeen oli lääkärintarkastus jossa todettiin, että kyseessä oli lihastärsky eikä luita ollut hajalla. Kävin sunnuntaina kokeilemassa ajamista warm-upissa mutta kivut olivat suuret joten päätin jättää kisan kesken.

Yamaha-pilotin pyörä selvisi tärskystä ilman suurempia vaurioita, ja se oli laitettu kuntoon tiimin puolesta jo lauantaina.

– Nyt lepoa ja tunnustelua treenin suhteen, edessä on ensi viikonloppuna supercrossin SM-kisa. Sen voi tarvittaessa jättää väliin jos siltä tuntuu, sillä parin viikon kuluttua on tärkeämpi MX1-luokan SM-osakilpailu, Rouhiainen päätti.

Hyvinkään GP:n paras suomalainen MX1-luokassa oli Ludde Söderberg keräten viikonlopulta kolme MM-pistettä. MX1-luokan Hyvinkään valtias M1-luokassa oli Antonio Cairoli. Samalla Italialainen KTM-pilotti kasvatti MM-pistejohtoaan, joka on nyt 99 pistettä kun kautta on ajamatta viisi osakilpailua.
 

Uusin numero