Rossin Yamaha-sopimus osoittautui ainakin vielä tällä erää uutisankaksi

Maailmalle levisi muutamien alan julkaisujen toimesta perjantaina tietoa, että Rossi olisi käynyt Yamahan Euroopan päämajassa Amsterdamissa viimeistelemässä sopimuksen. Se osoittautui uutisankaksi, jonka Rossin asioita hoitava Davide Brivio laukaisi lonkalta alas.

– Valentino ei ole varmasti käynyt Yamahan Euroopan päämajassa. Hän on lomalla, latasi Brivio.

Kaikki sai alkunsa siitä, että entinen GP-kuljettaja Niall Mackenzie oli twiitannut nähneensä tunnetun italialaiskuljettajan Amsterdamin lentokentän Schipholin läheisyydessä sijaitsevissa Yamahan tiloissa. Viestissä annettiin ymmärtää – toki nimeltä mainitsematta – että kyse olisi ollut sopimusta allekirjoittamassa olleesta Rossista.

Myöhemmin varmistui, että Mackenzien Twitter-tili oli kaapattu ja sitä oli käytetty virheellisen tiedon levittämiseen. Kyseinen henkilö on tavoitettu. Hän on myöntänyt huijauksen ja pahoitellut tapahtunutta.

Virheellisen uutisen julkaisseesta mediasta myös muun muassa motomatters.com on esittänyt pahoittelunsa lukijoilleen.

Rossi kertoi viime viikonvaihteena Laguna Secassa ajetun USA:n GP:n aattona, että hän tekee päätöksensä ensi kauden, eli nykyisen työnantajansa Ducatin ja Yamahan välillä kesätauon aikana. Päätös syntyy viimeistään 19. elokuuta ajettavaan Indianapolisin kisaan mennessä.

Virallinen vahvistus asiaan saatetaan saada minä päivänä hyvänsä, sillä Ducati on edellyttänyt Rossilta vastausta viimeistään sunnuntaihin mennessä.

Uusin numero