Rossin velipuoli MM-sarjaan: ”Toivottavasti lyömme Marquezit 2-0”

– Toivottavasti lyömme Marquezit 2-0, Marini virnisti Forward Racing-tiimin julkistamistilaisuudessa.

Sen 18-vuotias Marini teki tosiaankin pilke silmäkulmassaan ja kieli keskellä suuta paikalla olleen äitinsä Stefania Palman valvovan silmän.

– Tosiasia on, että tämä on ensimmäinen täysipainoinen MM-kauteni. Minulla on edessäni paljon opittavaa myös ratojen muodossa. Kyllähän Alex (Marquez) on niin kova ja kokenut kuljettaja, että hänen vauhdissaan on vaikea pysyä.

Stefania Palmalla on siis alkavalla kaudella tuplasti jännitettävää. Veljesten äiti on myöntänyt, että hänelle olisi riittänyt 37-vuotiaan esikoisensa kilvanajo MM-pisteistä. Äiti oli aikoinaan toivonut, että Lucasta kasvaa ammattilainen tenniksessä.

– Niin ja joskus minusta toivottiin myös sähköasentajaa!, Marini naurahtaa.

– On hienoa, että äitini seuraa uraani näin läheltä. Onhan tässä lajissa paljon riskejä, mutta pyrin parhaani mukaan olemaan huolestuttamatta häntä. Ja jos niihin urasuunnitelmiin vielä palataan, niin ihan ensimmäiseksi halusin jalkapalloilijaksi, mutta sitten päätin valita pyörät. Kait Valentinolla oli jotain osuutta siihen asiaan…

Rossi on todennut useaan otteeseen, että veljeksistä Luca on viisaampi ja viileämpi.

– Valesta on kasvanut vuosien saatossa erittäin järkevästi ajava kuljettaja. Hän oli vielä uransa alkupuolella ehkä liian aggressiivinen ja impulsiivinen. Vale on tietysti idolini, mutta ei suinkaan se ainoa suunnan näyttäjä. Moto2-luokan kuljettajista erityisesti Rinsin (Alex) ajotyyli on tehnyt minuun suuren vaikutukseen.

Marinin tiimikaverina Moto2-luokassa kilpailee hänen maanmiehensä Lorenzo Baldassarri. Molemmat ovat VR46-akatemian jalostamia kuljettajia.

https://www.youtube.com/watch?v=h96d24SeuSI&feature=share
 

Uusin numero