Rossin uusi tallikaveri sai vahvistuksen Mugellossa

Vinalesin, 21, pähkäily Suzukin ja Yamahan välillä päättyi viime viikonvaihteena. Asian julkistaminen päätettiin kuitenkin siirtää Mugelloon.

Julkistamisessa edettiin tutun kaavan mukaan: ensin Suzuki ilmoitti Vinalesin lähdöstä ja heti perään Yamaha tiedotti tämän sopimuksesta.

– On ilo saada ilmoittaa, että Maverick Vinales ajaa Movistar Yamaha MotoGP-tiimissä kaudet 2017 ja 2018, todetaan Yamahan tiedotteessa.

Espanjalaistalentin viime vuonna MotoGP-luokkaan tuonut Suzuki puolestaan toivottaa Vinalesille loistavaa tulevaisuutta.

– Suzuki Motor Corporation ilmoittaa, että yhteistyö Maverick Vinalesin kanssa päättyy kauden 2016 jälkeen. Koko Suzuki-perhe on äärimmäisen kiitollinen Vinalesille siitä kaikesta, jonka hän on tehnyt tässä projektissa ja GSZ-RR -pyörän kehitystyössä. Ja tietenkin myös niistä hienoista tuloksista, jotka olemme yhdessä saavuttaneet.

Vinales on Italian GP:hen tultaessa MM-pisteissä viidentenä Lorenzon, Marc Marquezin, Rossin ja Dani Pedrosan takana.

Aki Ajon vielä viime kaudella manageroimana ratamoottoripyöräilyn korkeimmalle tasolle noussut Vinales saavutti uransa ensimmäisen MotoGP-luokan podiumsijoituksen vajaat kaksi viikkoa sitten Ranskan Le Mansissa, jossa hän sijoittui kolmanneksi.

Suomessakin paljon harjoitellut ja erityisesti jääradalla mainiosti viihtynyt Vinales saavutti vuonna 2013 Moto3-luokan maailmanmestaruuden. Seuraavana vuonna hän ajoi Moto2-luokan MM-pronssia Tito Rabatin ja Mika Kallion takana.

Vinalesin paikan Suzukilla ottaa puolestaan italialainen Andrea Iannone. Iannone joutuu lähtemään Ducatilta Lorenzon tieltä. Suzuki vahvisti Iannonen sopimuksen torstaina Mugellossa.

Uusin numero