Rossin upea ura päättyy perhosten lehahtaessa vatsasta

Viime vuonna MM-hopeaa kuitannut Rossi kertoi tämän kauden talvitesteihin lähdettäessä, että hän tuntee olevansa jopa paremmassa terässä kuin koskaan aiemmin pitkällä urallaan.

Rossin nykyinen sopimus Yamahan kanssa ulottuu ensi vuoden loppuun ja hän ei suinkaan tyrmää tässä vaiheessa ajatusta vielä yhdestä jatkopahvista.

– GP-viikonvaihteina pahinta on aamun warm up-session ja kisan välinen odotteluaika. Mutta kun palaan radalle lämmittelykierroksella, niin tunnen perhosia heti vatsassani. Se on upea tunne!

– Sinä päivänä on aika lähteä, kun en enää tunne sitä fiilistä, sanoo kovalla motivaatiolla jo uransa 20. MM-kauteen starttaava Rossi.

Kymppi täyteen?

Rossin unelmana on saavuttaa kymmenes maailmanmestaruus. Toteutuessaan se merkitsisi kahdeksatta titteliä kuninkuusluokassa.

Unelman täyttyminen edellyttää ensijaisesti Marc Marquezin suistamista valtaistuimelta, mitä pidetään miltei mahdottomana tehtävänä.

Rossi ei anna kuitenkaan toivonkipinän sammua, päinvastoin.

– Tilanne on tähän mennessä ajettujen talvitestien perusteella vastaava kuin viime kauden loppupuolella ja se on positiivista. Pystyin taistelemaan kauden 2014 jälkimmäisellä puoliskolla käytännössä kisasta toiseen Marquezia vastaan.

Rossi muistuttaa samalla myös tiimikaverinsa Jorge Lorenzon ja Marquezin rinnalla Hondalla ajavan Dani Pedrosan vaarallisuudesta.

– Uskon, että kaudesta tulee erittäin mielenkiintoinen. Marc on selkeä suosikki, mutta Jorge lähtee tähän kauteen paljon paremmassa kunnossa kuin edelliseen ja Dani on puolestaan saanut uutta motivaatiota teknisessä ryhmässä tekemiensä muutosten myötä.

”Marquezille järjestettävä
vaikeuksia heti Qatarissa”

Viimeinen talvitestijakso ajetaan lauantaista maanantaihin Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Siis samalla estradilla, jossa kauden ensimmäisistä MM-pisteistä kamppaillaan 29. maaliskuuta.

– Aiemmat Sepangin kaksi testijaksoa ovat olleet tietenkin tärkeitä, mutta Losaililla on sittenkin vielä paljon suurempi painoarvo ainakin meille. Losail on ollut aina hyvä rata Yamahalle. Todellinen potentiaalimme tulee siellä esiin.

Marquez löi viime kaudella muille luun kurkkuun kuittaamalla komeasti kymmenen ensimmäistä osakilpailua nimiinsä.

– Se ei saa toistua. Meidän on järjestettävä porukassa Marcille vaikeuksia heti Qatarin GP:stä lähtien, julistaa Rossi.

Rossi janoaa Marquezista
revanssia myös Rufean radalla

Rossilla on myös muita kalavelkoja maksettavanaan Marquezille. Marquez näet tuli ja takoi viime syksynä crossipyörällä rataennätyksen Rossin kotikonnuilla Tavulliassa sijaitsevalle Motor Ranhcille.

Rossia tuo 14 vuotta nuoremman huimapään tempaus on jäänyt kaihertamaan.

Rossi pyysi Marquezilta revanssia, mihin nykymestari kohteliaasti suostui. Dirt track-uusinta rymistellään vuorostaan Marquezin kotiradalla Rufeassa.

Vedenpitävien varikkohuhujen mukaan asiasta lyötiin kättä päälle allasbaarissa ja Sepangin hikisen testijakson hilpeissä jälkimainingeissa.
 

Uusin numero