Rossin tiimi Moto3-luokkaan?

Rossilla on kulkenut kotikaupunkinsa Tavullian lähistöllä sijaitsevalla Misanon radalla lujaa ja vauhdikkaita virityksiä on ilmassa myös kulissien takana.

Rossi, 34, ei ole vielä paljastanut korttejaan, mutta päivä päivältä näyttää varmemmalta, että hän tuo ensi kaudella oman tiimin Moto3-luokkaan, joka on kulkenut Aki Ajon johtaman Red Bull KTM-tehdastiimin komennossa.

MotoGP-sarjaa hallinoivan Dornan espanjalaisen päällikön Carmelo Ezpeletan tiedetään liputtavan voimakkaasti Rossin tiimin puolesta. Ja sekin tiedetään, että Rossi on ollut jo alustavasti yhteydessä KTM:ään yhtiönsä ”46 Riders Academy” ja Davide Brivion, sekä luottovustajansa Uccio Saliccen välityksellä.

Jos ja kun Rossi Moto3-luokkaan lähtee, niin tiimin molemmat KTM-kuljettajat ovat luonnollisesti italalaisia.

Tässä vaiheessa tapetilla on kahden kuljettajan, eli Romano Fenatin ja Luca Marinin nimet. Marini on Rossin velipuoli, joka tekee villin kortin kuljettajana MM-sarjan debyyttinsä San Marinon osakilpailussa.

Italialaistalentteihin ja Rossin silmäteriin lukeutuva Niccolo Antonelli sen sijaan jatkaa Fausto Gresinin johtamassa tiimissä, jonne hän saa rinnalleen espanjalaisen Isaac Vinalesin. Jälkimmäisen sopimus vahvistettiin lauantaiaamuna Misanossa.

Gresinin tiimi vaihtaa Hondan pyörät ensi kaudella KTM:n kalustoon. KTM voitti viime vuonna Moto3-luokan merkkimestaruuden ja tämän kauden titteli on varmistunut tältä osin jo kuusi osakilpailua ennen kauden päätöstä.

Rossilla on omasta Yamaha-sopimuksesta vielä ensi kaudella jäljellä. Rossi on ilmaissut halukkuutensa solmia Yamahan kanssa edelleen kahden vuoden jatkosopimuksen.
 

Uusin numero