Rossin tiimi juhli Moto3-voittoa – Ajolle katkera pettymys Ranskassa

Kohtalonsa vajaat kolme kierrosta ennen maalia kokenut Ajo starttasi kilpailuun ruudusta 20. RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja kohenteli asemiaan viidellä sijalla välittömästi avauskierroksella.

Paljoakaan sen korkeammalle ei kuitenkaan ajamalla ollut enää asiaa, koska kärkiryhmä oli karanut jo nopeaan tahtiin omille teilleen.

Ajo eteni seuraavat 19 kierrosta tasaisesti sijoilla 10-13, kunnes kilvanajo päättyi kaatumiseen.

Ranskan GP:stä kehkeytyi paitsi Rossin tiimin, myös italialaisten suurta juhlaa. Italialaiset nappasivat näet kolmoisvoiton, kun Enea Bastianini leikkasi maalilinjan 0,122 ja Francesco Bagnaia 0,457 sekuntia Fenatin takana.

Kolme edellistä osakilpailua voittanut britti Danny Kent teki ruudusta 31 upean nousun kärkiryhmään, kun kisasta oli jäljellä 11 kierrosta.

Kentin paukut eivät kuitenkaan riittäneet podiumille asti tiukassa viimeisen kierroksen väännössä. Hän jäi voittajasta 0,693 sekuntia.

Kent pystyi silti kasvattamaan MM-johtonsa 37 pisteeseen. Hänellä on koossa 104 pistettä. Ajon kahdeksan pistettä oikeuttavat sijaan 20.

Ajo Motorsportin kuljettajatriosta portugalilainen Miguel Oliveira oli jälleen se paras: kahdeksas 4,065 sekuntia voittajasta.

Kilpailussa nähtiin paljon kaatumisia. Kenties katkerimman niistä koki kotiyleisönsä edeltä paalupaikalta 24 kierrokseen kisaan lähtenyt Fabio Quartararo. Teinitähti kaatui kärkiryhmästä, kun matkaa maaliin oli jäljellä neljä kierrosta.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Mugellon huippunopealla radalla Italiassa.