Rossin olkapää vaatii leikkauksen

Rossi on vahvistanut italialaismedialle, että olkapää operoidaan mahdollisimman pian Valenciassa marraskuun ensimmäisenä viikonvaihteena ajettavan kauden päätöskisan jälkeen.
Rossin olkapää sai kohtalokkaasti siipeensä huhtikuun puolivälin tuntumassa, kun hän kaatui Pesarossa motocrosspyörällä harjoitellessaan. Seuraava raju tälli osui kesäkuun alkuun ja niin ikään Italian maaperälle, jolloin ”Tohtorista” tuli sääriluun murtuman myötä pitkäaikaispotilas Mugellossa.
– Suurin ongelma on kuitenkin olkapää, jota on pyritty kuntouttamaan ja vahvistamaan lihasharjoituksella. Se ei ole tuonut toivottua tulosta, enkä ole pystynyt ajamaan luontaisella tyylilläni. Leikkaus on väistämätön, kertoo Rossi.
Olkapääleikkaus vaatii 6-8 viikon pakkolevon harjoittelun osalta. Täyteen kuntoon toipuminen vie aikaa jopa neljä kuukautta.
– Toipumisaika on pitkä, mutta riittävä ennen kauden alkua. Leikkaus on ainoa vaihtoehto korjata tämä nykyinen ja urani yksi vaikein ongelma, Rossi tähdentää.
Kausi 2011 jyrähtää käyntiin 20. maaliskuuta Losailin valaistulla aavikkoradalla Qatarissa. Ensi vuoden virallista MM-kalenteria ei ole vielä julkaistu, mutta se noudattaa suurella todennäköisyydellä tämän kauden kaavaa.

Valencian Ducati-testit vaakalaudalla

Yamahan hyvästelevän ja Ducatille siirtyvän Rossin olkapääleikkauksen tarkka ajankohta on vielä avoin. Kaikki riippuu siitä, salliiko Yamaha Rossille ensimmäiset ja samalla todella tärkeät testit Ducatilla Valencian kisaviikonvaihteen jälkeen. Yamahan ja sille neljä kuninkuusluokan maailmanmestaruutta ajaneen Rossin sopimus ulottuu vuoden loppuun. Yamahan eläkkeelle jäävä moottoriurheilupäällikkö Masao Furusawa on tuonut esille henkilökohtaisena kantanaan, että hän ei lähtisi torpedoimaan Rossin testejä Valenciassa.
– Mutta jos katsotaan sopimuksen sisältöä, niin meidän on todella vaikea sallia Rossille tuota testiä. Kysymys ei ole ainoastaan Yamahasta ja Valentinosta, vaan asiaan liittyy myös muita merkittäviä tahoja, Furusawa viittaa sponsoreiden puoleen.
Mikäli Rossi joutuu seuraamaan Valencian testit sivusta, niin hän pääsee ajamaan hankalaksi pyöräksi luonnehdittua Ducatia ensimmäisen kerran vasta helmikuussa Sepangin radalla Malesiassa ja sen jälkeen Losailissa ennen kauden alkua.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero