Rossin kuherruskuukausi täyttä tuskaa Ducatin kanssa

Romuna ollut olkapää on yhä voimaton, kuumetta on pukannut päälle ja mikä huolestuttavinta, Ducatit ovat testien perusteella MotoGP-luokkaa kolme viikkoa ennen MM-kautta dominoinutta Hondaa valovuoden verran jäljessä.
– Tilanne on paha ja olen varsin huolestunut. En niinkään Sepangin testeissä ajamastani sijoituksesta, vaan erosta kärkeen, pudottelee Rossi kypärä kallellaan.
Rossi jäi Sepangissa epävirallisen rataennätyksen lukemin 1.59,665 takoneesta Hondan Casey Stonerista peräti 1,804 sekuntia. Kuin kohtalon ivasta ja varmistuksesta Ducatin ahdingolle Rossin tallikaveri Nicky Hayden hyytyi täsmälleen samat lukemat kärjelle. Kummallakaan ei ollut asiaa kympin sakkiin.
Lisäksi ero kiireisimpään Yamaha-kuljettajaan, eli Ben Spiesiin oli sekin kahdeksan kymmenystä. Ducatin tilanne on kieltämättä tukala, sillä jäljellä on enää kaksi testipäivää ennen Qatarissa 20. maaliskuuta käynnistyvää MM-kautta.
– Ikävä kyllä jouduin jättämään Sepangin toisen testipäivän väliin kuumeen vuoksi, mutta pystyin onneksi ajamaan päätöspäivänä lähes 60 kierrosta. Kokeilin monia asioita, mutta en saanut ongelmia ratkaistuiksi, vahvistaa Rossi.
Kylmä tosiasia on se, että Desmosedici ei istu vielä Rossin käteen.
– Minulla on ongelmia pyörän kääntyvyyden kanssa, enkä ole riittävän nopea mutkissa. Minun pitää pudottaa liikaa vauhtia pysyäkseni haluamallani linjalla. En pysty ajamaan Desmosedicia oikealla tavalla, myöntää Rossi.

Teksti: Kari Aho

Uusin numero