Rossin kruisailu maksoi Lorenzolle haamuajan – ”Tohtori” kuittasi tilanteen hymyssäsuin

Lorenzo pohjusti paalupaikkansa jo hyvissä ajoin jättäen kylmän viileästi toisen hyökkäyksensä viimeisen kierroksen varaan.

Lorenzon haamuaika jäi kuitenkin haaveeksi, kun tallikaveri ja MM-sarjaa johtava Valentino Rossi kruisaili radalla terveisiä oman urakkansa päätyttyä.

– Olisin pystynyt rikkomaan 1.32 rajan viimeisellä kierroksella, mutta Valentino ilmestyi eteeni ja minun piti hidastaa, kertoi Rossin lavealla ajolinjalla ohittanut Lorenzo.

Lorenzo ei jäänyt kuitenkaan sen suuremmin tuota suremaan. Pääasia, eli paalupaikka on plakkarissa.

–  Olen tyytyväinen, sillä pyörä toimi erittäin hyvin.

Rossi nousi viimeisellä vedollaan kolmanneksi jääden Lorenzosta 0,212 sekuntia.

– Vietin lopussa aikaa Lorenzon kanssa, mutta hänhän saavutti silti paalupaikan!, naureskeli Rossi saamastaan penaltipisteestä huolimatta.

Rossin vauhti on noussut sessio sessiolta fanaattisen kotiyleisön edessä.

– Paransin tänäänkin aamuun nähden tuntavasti, vaikka kolmossektori ei olekaan vielä 100-prosenttisesti hallussa. Eturivin lähtöpaikka on kuitenkin erittäin tärkeä, sillä Lorenzo on yleensä alussa ehdottomasti se vahvin ja Marquez (Marc) roikkuu hänen kannassaan. Siitä lähdetään, että pysyn huomenna tuon kaksikon perässä, linjasi Rossi.

Loppukaudella Rossin ja Lorenzon mestaruustaistelussa enää härnääjän roolin omaava Marquez nappasi kakkosruudun 0,106 sekuntia pohjista.

– Olen iloinen, vaikka en saanutkaan täydellistä kierrosta aikaan. Tein liikaa virheitä. Oli vaikeaa löytää limiittiä, mutta olen silti kaikesta huolimatta eturivissä. Sunnuntaina ei ole kuitenkaan helppoa pysyä Yamahan perässä, tuumi Marquez

Uusin numero