Rossin ja Lorenzon päänsärky on hellittänyt

Rossi palasi MotoGP-luokan MM-osakilpailuvoittajaksi Misanossa, mutta sai kovan tällin päähänsä kaaduttuaan viimeksi Aragonissa. Alkukauden varjojen mailla kurvaillut Lorenzo puolestaan palasi voittajaksi Aragonissa.

Yamaha-duolla on nyt siis kaksi peräkkäistä ykkössijaa alla ja kypärätemppu haussa kenties juuri sieltä herkullisimmasta paikasta, eli Hondan kotiradalta ensi sunnuntaina Japanin Motegissa.

Siinä samalla on tarkoitus myös siirtää Hondan maestron Marc Marquezin mestaruusjuhlia tuonnemmaksi.

Lorenzo: ”Viime vuosi oli
uskomaton Motegissa!”

Lorenzo on viimeaikaisten tulosten perusteella kuninkuusluokan tämän hetken kuumin kuljettaja. Hän on ajanut kuudessa viimeisessä GP:ssä voiton lisäksi neljä kertaa kakkoseksi ja kertaalleen kolmanneksi.

Lisäksi Lorenzo puolustaa Japanin GP:n voittoa paalupaikalta ajettuna. Hän kukisti Marquezin viime vuonna reilulla kolmella sekunnilla.

Lorenzo suorastaan uhkuu intoa ilakoida toisen kerran peräkkäinen Hondan kotiestradilla.

– Japani on maa, jota rakastan monessakin mielessä, julistaa Lorenzo.

– Minulla on mahtavia muistoja viime kaudesta, kun yllätin kaikki huikealla menestyksellä kilpailijamme kotiradalla. Ylsin silloin kahden Honda-kuljettajan edelle ja lisäksi voitto oli Yamahalle 200:s. Toivottavasti pystyn uusimaan vastaavan, täydellisen GP-viikonvaihteen Motegissa. Viime vuonna kaikki kulki aivan uskomattomasti!, Lorenzo jatkaa hehkutustaan.

Rossi: ”Taistelu hopeasta
käy mielenkiintoiseksi”

Rossi myöntää, että mestaruus menee Marquezille enemmin tai myöhemmin. Taistelu hopeasta käy kuitenkin kiivaana Marquezin tallikaverin Dani Pedrosan ja miksei myös Lorenzon kanssa.

Pedrosalla on 14. kisan ja ennen Japaniin, Australiaan, sekä Malesiaan viikon välein suuntautuvaa tiivistempoista kiertuetta vain kolme pisteteen etu Rossiin.

– Taistelu hopeasta on kehkeytymässä todella mielenkiintoiseksi!, huikkaa Rossi.

– Aragonin jälkeen päätä särki pari päivää, mutta olen taas täydessä kunnossa. Motegi ei lukeudu suosikkiratojeni joukkoon, mutta katsotaan nyt. Fiilis on korkealla ja pyörä tuntuu tosi hyvältä. Parasta tietenkin pistetään ja toivotaan Japanissa.

Marquez: ”Yritän olla
ajattelematta mestaruutta”

Marquez hypistelee hallitsevana mestarina kauden ensimmäistä ottelupalloa tittelin uusimisen osalta Motegissa.

– Yritän olla kuitenkin ajattelematta sitä liikaa, vaikka olisihan mestaruus kieltämättä hienoa saavuttaa Hondan maaperällä.

Marquez pudottelee painolastia parhaansa mukaan harteiltaan.

– Lähden Motegiin samalla tavalla kuin muihinkin kisoihin: teen töitä lujaa alusta alkaen ja pyrin voittamaan sunnuntaina. Ajoin viime vuonna Motegissa ensimmäistä kertaa MotoGP-luokan pyörällä ja se oli erittäin vaikea viikonloppu minulle. Toivotaan nyt, että minulle tarjoutuu enemmän rata-aikaa ja sen myötä mahdollisuudet löytää paremmat säädöt pyörään kuin viime vuonna.
 

Uusin numero