Rossin ja Burgessin pitkä yhteistyö on päättymässä tähän kauteen

Lajin 34-vuotias italialaisikoni Rossi, 60-vuotias australialainen Burgess, kuin sen paremmin kaksikon nykyinen työnantaja Yamahakaan eivät ole tosin vielä asiaa virallistaneet.

Burgessin taholta tiettävästi tullut päätös ei yllätä sinänsä ketään. Pitkän päivätyön Rossin lisäksi myös muutaman muun huippukuljettajan kanssa tehneen Burgessin tiedetään olevan valmis vähemmän vauhdikkaille ja taatusti ansaituille eläkepäiville.

Burgess tukee päätöksellään ensisijaisesti vaimoaan Claudinea, joka sairastui vakavasti kaksi vuotta sitten. Burgess jäi tuolloin sivuun Italian ja Saksan osakilpailusta ollakseen vaimonsa tukena Australiassa.

Rossi ja erityisesti Burgess puhuvat asioista aina – myös pilke silmäkulmassa – niiden oikeilla nimillä, mistä on itänyt kerran jos toisenkin siemen kansainväliselle kohulle.

Viimeksi sellainen saatiin aikaan Jerry Burgessin taholta kesäkuussa espanjalaiselle medialle enemmän tai vähemmän vilungisti tarjoillun lausunnon myötä.

– Ikä alkaa painaa Valentinoa, aika kulkee ohi ja pidän sitä ihmeenä, jos hän vielä voittaa maailmanmestaruuden.

Rossin nykyinen sopimus kattaa Yamahan kanssa edelleen kauden 2014. Rossi on ehtinyt kertoa, että haluaa solmia vielä uuden 2-vuotisen sopimuksen Yamahan kanssa.

Uusin numero