Rossin ex-kisainsinööri Burgess näkee Ajon tiimin Millerissä potentiaalia Stonerin seuraajaksi

Jos ja kun Ajon odotukset ovat ensi kaudella syystäkin korkealla tiiminsä uuden kuljettajan, 18-vuotiaan australialaisen Jack Millerin osalta, niin Burgess silmäilee maanmiehensä tulevaisuutta vielä pitemmällä aikavälillä.

”Olen Jackin fani!”

– Olen Jackin ehdoton fani. Hänessä on australialaiskuljettajana potentiaalia Caseyn (Stoner) ja Mickin (Doohan) seuraajaksi. Olisi tietenkin mukava tehdä töitä Jackin kanssa, mutta minulla on ikää silloin jo 65 vuotta, kun hän on parhaimmillaan MotoGP-luokassa, tuumii Burgess, 60.

Solisluuleikkauksesta parhaillaan kotimaassaan toipuva Miller ajoi viime kaudella parhaana Honda-kuljettajana Moto3-luokan MM-pisteissä seitsemänneksi. Varikoiden väriläiskä hätyytteli kauden vanhetessa tosissaan KTM:n kovaa kärkikaartia.

– Jack saa nyt paremman pyörän ja hän on ensi kaudella todennäköisesti MotoGP-sarjan näkyvin australialaiskuljettaja. Se on ainakin varmaa, että hän ei anna koskaan periksi, Burgess kuvailee Millerin luonnetta.

Miller liittyi marraskuussa suomalaistallin riveihin ja vauhti oli heti kättelyssä vakuuttavaa KTM-pyörällä. Miller vastasi parhaasta vauhdista Jerezissä ja Almeriassa ajetuissa testeissä.

– Jackin vauhti on kohdallaan ja näen hänen taitonsa ajaa kaarteissa jopa hämmästyttävänä. Se on juuri se kyky, jota pienimmissä luokissa erityisesti tarvitaan, korostaa Burgess.

Aki Ajolla viiden kuljettajan
paletti Moto3:n MM-sarjassa

Millerin Red Bull KTM-tiimikaverina kilpailee 17-vuotias Karel Hanika, jota pidetään puolestaan Euroopassa ja erityisesti Tshekissä yhtenä MotoGP-sarjan kaikkien kovimmista lupauksista. Hanika voitti viime kaudella Red Bull Rookies Cupin lisäksi Euroopan mestaruuden.

Tämän viikon Itävallan ja Espanjan suunnalla töiden merkeissä viettäneellä kiireisellä Aki Ajolla on johdettavaan ensi kaudella kaksi tehdastiimiä, kun Husqvarna tekee paluun GP-kekkereihin. Husqvarnan tehdastiimissä kilpailevat britti Danny Kent ja Niklas Ajo.

Ajo Motorsportin yhteensä viiden kuljettajan kokonaisuuteen lukeutuu edelleen 16-vuotias Hafiq Azmi, joka lähtee Hanikan tavoin ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa. Azmi kilpailee KTM-pyörällä.