Rossin “eläkekello” ei pärise enää

Rossin komean uran 80. MotoGP-luokan voitto Assenin radalla Hollannissa oli paitsi valtava asia hänelle itselleen, myös koko sarjalle, joka on uhannut kääntyä yksinomaan espanjalaisten temmellyskentäksi.

Rossin nykyinen sopimus Yamahan kanssa ulottuu kauden 2014 loppuun. Ja nyt vuorostaan näyttää vahvasti taas siltä, että helmikuussa 34 vuotta täyttänyt yhdeksänkertainen maailmanmestari ei sovittaudu sitä ennen lähtökuoppiin.

Jos vielä silloinkaan!

– Tuo Assenin voitto merkitsi minulle urallani miltei taianomaista hetkeä. Toivottavasti minun ei tarvitse odottaa seuraavaa voittoa enää yhtä pitkään!.

– Niin, haluaisin saavuttaa MotoGP-luokassa myös vanhimman osakilpailuvoittajan tittelin, innostuu Rossi maalailemaan tulevaisuuden näkymiä.

Tuota titteliä pitää hallussaan australialainen Troy Bayliss, joka tuli ja voitti Ducatilla tuuraavana keikkakuljettajana kauden perinteisesti päättävän Valencian kisan vuonna 2006.

Baylissin matkamittarista löytyi silloin 37 vuotta 213 päivää.

MM-sarjan suurimman luokan ennätys on tältä osin kuitenkin nykymenolla tavoittamattomissa. Britti Fergus Anderson oli 44 vuoden ja 237 päivän ikäinen, kun hän voitti 1953 Espanjan GP:ssä Moto Guzzilla 500-kuutioisten kisan.
 

Uusin numero