Rossin Ducati-sopimus julki Barcelonassa?

Ainakin brittimedia Motorcycle News pitää Rossin siirtoa salettina. MCN:n hehkuttaa sitä näkyvästi uusimman numeronsa etusivulla.
Italian hullaannuttavan Rossi/Ducati -uutiskattauksen kanssa on herkuteltu jo hyvän aikaa varikoilla.

Näiden puheiden mukaan pidetään jopa mahdollisena, että sääriluun murtumasta hyvää vauhtia toipuvan Rossin Ducati-sopimus julkistetaan jo tulevana viikonvaihteena, kun MM-sarjan hektinen kesäkausi jatkuu Montmelon radalla Barcelonan kupeessa.
Se jää nähtäväksi, kajahtaako Katalonian suunnalta MotoGP-piirejä järisyttävä ja varmasti myös piristävä uutinen. Rossi on ainakin lupaillut pitkin talvea ja kevättä, että hän tekee lopullisen päätöksen kaudesta 2011 juuri näihin aikoihin.
Mikäli Rossin päivä päivältä todennäköisemmältä vaikuttava siirto Ducatille toteutuu, niin se tietää samalla sitä, että MM-sarjaa johtava Jorge Lorenzo jatkaa varmuudella Yamahalla.
Tässä tapauksessa Lorenzo saisi uudeksi tallikaverikseen Ben Spiesin, joka ajaa nyt ensimmäistä täysipainoista kuninkuusluokan MM-kauttaan Yamahan Tech 3-satelliittitiimissä. Spiesillä on jo taskussaan sopimus Yamahan kanssa kaudesta 2011.

Hondan dreamteam: Stoner-Pedrosa-Dovizioso

Rossi on ottamassa Ducatilla Casey Stonerin paikan. Ducatin toisena tehdaskuljettajana jatkanee Nicky Hayden, jota on jo lähestytty uudella sopimuksella.
Stonerin ensi kauden työpaikkana on jo pidetty pitkään ja varmuudella Hondaa, josta vuoden 2007 maailmanmestari kuittaa viiden miljoonan euron vuosipalkan.
HRC:lle on suunnitteilla todellinen dreamteam, sillä Honda valmistautuu jatkamaan sopimuksia myös nykyisten kuljettajiensa, eli Dani Pedrosan ja Andrea Dovizioson kanssa.
Öljyjätti Repsol haluaa nähdä espanjalaiskuljettajan Hondan puikoissa ja silloin oikeastaan ainoana vaihtoehtona kyseeseen tulee Pedrosa. Dovizioso on puolestaan tehnyt tällä kaudella siksi hyvää jälkeä, että Honda ei halua ainakaan hevillä luopua italialaisen palveluista.
Yhtensä vaihtoehtona on väläytelty sitä, että Pedrosa ja Dovizioso ajavat jatkossakin tallikavereina, jolloin Stoner muodostaisi Hondalla yhden miehen ja lähinnä Red Bullin energisissä väreissä toimivan tiimin.

Teksti: Kari Aho
Kuva: Yamaha Racing

Uusin numero