Rossille 300 GP:tä täyteen ja uusi sopimus kouraan Mugellossa

Rossi vahvisti jo edellisessä, eli kauden viidennessä osakilpailussa Ranskan Le Mansissa, että kahden vuoden jatkosopimus Yamahan kanssa alkaa olla käytännössä enää puumerkkiä vailla.

Sopimus on saletti, mutta sen julkistamisajankohta avoin. Nappipaikka tälle olisi tietenkin Italian GP ja Mugello, jossa Rossi hääri yhtäjaksoisesti MotoGP-luokan herrana ja hidalgona vuodet 2002-2008.

– Olisihan se hienoa vahvistaa uusi sopimus nimenomaan juuri Mugellossa, mutta katsotaan nyt, pyörittelee "Tohtori".

Marquezin kukistaminen
kruunaisi kaiken

MM-pisteissä kolmantena oleva Rossi tietää ja tuntee, että sarjan nopein rata Mugello on se estradi, jossa Hondan Marc Marquezin vakuuttava voittoputki saattaisi olla katkaistavissa. Se jos mikä merkitsisi sittenkin kirkkainta kruunua juhlakisalle.

– Mugello on ollut perinteisesti Yamahan rata, mutta Marcin kukistaminen on äärimmäisen vaikeaa. Kyllä, Marc on ajanut tälläkin kaudella aivan toisessa liigassa meihin muihin verrattuna, Rossi kuvailee tilannetta.

Kausi saavuttaa vasta ensimmäisen kolmanneksensa, mutta jo tässä vaiheessa vaikuttaa selviöltä, että Hondan kanssa kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen solminutta Marquezia, 21, ei ajamalla pysäytetä matkalla kohti toista peräkkäistä maailmanmestaruutta.

Osakilpailuvoiton riistäminen Marquezilta on sekin jo kova saavutus. Rossi on kiirehtinyt meneillään olevalla kaudella kolme kertaa kakkoseksi ja lähimmäs nykyistä maestroa hän ylsi välittömästi kauden avauksessa Qatarissa.

Isojen lukujen mies

Rossi päätyi toiseksi myös viimeksi Le Mansissa. Se merkitsi hänelle uran 150. podiumsijoitusta kuninkuusluokassa. Kaikki luokat mukaanluettuna Rossi on kivunnut jo 186 kertaa korokkeelle.

Rossi debytoi MM-sarjassa vuonna 1996. Ensimmäinen, eli 125-kuutioisten luokassa saavutettu mestaruus napsahti tilille Aprilian puikoissa heti seuraavalla kaudella.

Toinen titteli heltisi 250-kuutioisissa vuonna 1999 ja niin ikään Aprilialla.

Rossin valtakausi kuninkuusluokassa käynnistyi Hondalla ja mestaruudella silloisessa 500-kuutioisten luokassa vuonna 2001. Hondalla heltisi titteli edelleen kausilla 2002 ja 2003 ennen silloista kohusiirtoa Yamahalle.

Rossi on viimeistellyt Yamahalla maailmanmestaruudet vuosina 2004, 2005, 2008 ja 2009.

Isojen lukujen italialaisikonin plakkarista löytyy tähän mennessä 106 MM-osakilpailuvoittoa, 49 kakkos- ja 31 kolmossijaa, sekä 59 paalupaikkaa.

MM-pisteitä Rossi on haalinut tililleen muhkeat 4879 kappaletta.

Uusin numero