Rossi uutta intoa uhkuen Saksaan – Lorenzo tyytyy toipilaan kohtaloon

Rossi, 34, laukkaa lyhyelle itäsaksalaisella baanalle kuin nuori varsa palattuaan voittajaksi yli kahden vuoden tauon jälkeen edellisessä osakilpailussa Assenin radalla Hollannissa.

Lorenzo, 26, teki hänkin melkoisen urotyön Assenissa ajamalla viidenneksi vain runsaan vuorokauden solisluuleikkauksen jälkeen. MM-pisteissä toisena olevan Lorenzon mielialaa voi kuvata tässä tilanteessa varovaisen toiveikkaaksi.

– Sachsenringista tulee minulle vähän vaikea Assenin tapahtumien jälkeen. Saavutin Hollannissa upean tuloksen olosuhteisiin nähden, mutta minun on oltava realisti Saksassa. En ole tosiaankaan vielä 100-prosenttisessa kunnossa ja toipumisaikaa on yhä paljon jäljellä, vahvistaa Sachsenringia voitoitta kiertänyt Lorenzo.

Löytyykö Pedrosalle
pysäyttäjää Saksassa?

Hondan Dani Pedrosa johtaa sarjaa yhdeksän pisteen erolla hallitsevaan mestariin Lorenzoon.

Pedrosa hakee Saksasta jo neljättä peräkkäistä voittoa. Lorenzo tietää, että hänellä on edessään jälleen eräänlainen puolustustaistelu.

– Rata ei lukeudu suosikkieni joukkoon, mutta minulla ei ole tässä tilanteessa oikeastaan väliä sillä, missä kilpaillaan, muotoilee Lorenzo, 26.

Rossi on pisteissä viidentenä Pedrosan, Lorenzon, Marc Marquezin ja Cal Crutchlowin takana. ”Tohtori” on tuulettanut kuninkuusluokan voittoa Sachsenringilla vuosina 2002, 2005, 2006 ja 2009. Nyt haussa on se viides, vaikka siitä ei suureen ääneen puhutakaan.

– Lähden tulevaan viikonvaihteeseen aivan uudella innolla. Minun on nyt vain pyrittävä säilyttämään Hollannissa saavuttamani taso. Sachsenringissa on tärkeää saada vahvistus myös sille, että otimme Assenissa oikean suunnan pyörän kanssa. Kyllä, pyörä oli Assenissa oikeastaan vasta ensimmäinen kerran tällä kaudella sellainen kuin haluan, myöntää Rossi.

Rossilla on edessään kaksi mieluisaa ja luonnollisesti koko kautta silmälläpitäen tärkeää kisaa. Nyt on sen kuuluisan iskun paikka.

– Pidän tosiaankin Sachsenringista ja sitten siirrymme vielä Laguna Secaan ennen kesätaukoa. Nämä molemmat viikonvaihteet ovat tärkeitä, tosi tärkeitä, painottaa Rossi.

Rossin vuonna 2000 Britannian GP:ssä Doningtonissa saavuttamasta ensimmäisestä kuninkuusluokan voitosta tuli Assenissa kuluneeksi tasan tarkkaan 12 vuotta ja 365 päivää.

Sekin merkitsee taas uutta sulkaa ja ennätystä Rossin kypärään. Aiempi ensimäisen ja viimeisen voiton välinen rekordi, eli 11 vuotta ja 204 päivää oli brassi Alex Barrosin hallussa.
 

Uusin numero